Nieuw Roden Vr3 steelt de show!

De Dames van Buitenpost Vr1 staan met 3 wedstrijden meer gespeeld eerste in de competitie, met hetzelfde aantal verlies punten als ons. (3) Door vandaag te winnen kunnen we hun op 6 verlies punten zetten en door de volgende te spelen wedstrijden omzetten in winst, het kampioenschap binnenhalen.

Buitenpost had een leuke groep fanatieke aanhangers meegenomen om zich naar de overwinning te schreeuwen. De geur van het kampioenschap hadden ze in de neus. Luidkeels moedigden ze hun idolen aan. Maar het bleef in de eerste helft bij een"oe "en een ah"). Na 10 minuten werd Anita Nieuwenhuis aangespeeld door Janet IJpma. 1-0 voorsprong. Het duurde even maar door wat tegenkansen te hebben gehad scoort Annouk Dost in de 22e minuut de 2-0. Er werd in de eerste helft al wel goed door ons gespeeld maar de uitslag was nog te mager. In de korte rust uit gelegd dat we het veld nog breder moesten maken zowel voorin als achterin moest de nodige ruimtes opleveren en met onze snelheid dan hun konden pakken.

De vandaag erg sterk spelende Sterre Dijk bracht binnen 3 minuten Alma Bolhuis en vervolgens Larissa Nijland in stelling. De 3-0 en 4-0 overrompelden we de dames Ut Butenpost. Hun supporter bank verstomde toen er in de 31e en 32e minuut Claudia van der Bijl en Annouk Dost er nog een schepje bovenop deden. Het spel lag helemaal open door de vele ruimte die we ons zelf hadden gegeven door veel en goed in de ruimtes te lopen. Een verdedigend foutje leverde nog wel een tegen doelpunt op, maar onze eigen supporters kwamen nu boven die van de tegenstander uit en Larissa Nijland krijgt de bal terug in een goede combinatie Janet IJpma 7-1. Sterre Dijk beloont haar zelf voor haar goede spel vandaag met een doelpunt snoeihard vanaf rechts in het dak van het doel. Anita Nieuwenhuis en Amber van der Donk blijven het spel goed opbouwen met enorme inzet. En dit Terwijl onze Goalie Sanne van Steenwijk geheel blijvend geconcentreerd haar doel schoonhoud. Haar keepers talent toont ze vaker en vaker, keer op keer en beter en beter. Ook onze Claudia van der Bijl die nog niet zolang bij ons speelt wordt elke wedstrijd beter en maakt nu dan ook de gegunde 9e treffer!

Hoe overtuigend kun je zijn om op de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen de beste concurrent een uitslag van 9-1 neer te zetten. Tot dusver toverden onze jonge dames hun beste wedstrijd op de" mat" samen met de B-Finalewedstrijd op het Diamanttoernooi. De groei van elke speler neemt in dit eerste zaal seizoen grote vormen aan. En dat zie je ook zeker terug in ons Combi voetbal. Alle inzet door ons allen en de club zorgt dan ook voor veel voldoening. Sjapoo voor de meiden!