Nieuw Roden Vr4 laat fantastisch Futsal zien!

In het Nieuw Roden Vr4 team is de gemiddelde leeftijd 15,5 jaar. Gemiddelde lengte is 173 cm. De gemiddelde talent cijfer is een 8,5. De gemiddelde voetballeeftijd ligt boven de 20 jaar.

Dit alles zorgde gisteravond voor een ware Futsal show, De ruimte die de dames van Blauw wit '34 Vr1 af en toe gaven, werd door ons omgezet in een fantastisch positiespel waarin iedereen meedeed. Waar je bij andere teams op hamert om oa constant door te bewegen, werd hier in perfectie uitgevoerd. Kansen werden gecreëerd en af en toe schrokken de dames hoe vaak er scorings kansen kwamen. Het afmaken bleef de eerste helft nog lastig en werd er nog samen gespeeld met lat, paal en keeper van Blauw Wit. In de 10é minuut breekt Teunieke de Ruyter de ban en scoort de 1-0. Vervolgens werd naar vele kansen aan het eind van de eerste helft pas de 2-0 gescoord door Esmee de Vries.

In de rust aangespoord om nog meer druk te zetten over het hele veld. Dit werkte en Blauw Wit leed daardoor veel bal verlies. Sterre Dijk maakte in de eerste en tweede minuut de 3 en 4-0 ! Voor Teunieke de Ruyter was deze wedstrijd weer de eerste futsal ervaring dit nieuwe seizoen. Nerveus was ze bij aanvang maar een keer aan de bal speelde ze goed mee en scoorde haar 2e doelpunt door goed te timen en positie te kiezen bij de tweede paal. 5-0. Amber van der Donk creëert haar eigen kans en slalomde door de verdediging om vervolgens de 6-0 op het score bord te zetten. Janet IJpma levert de eindstand door een geplaatste en droge knal, 7-0.

Complimenten aan de dames! Het was weer een top avondje voetbal!

speelsters: Fleur Waldus (k)(a) Teunieke de Ruyter Esmee de Vries Anne de Vries Sterre Dijk Amber van der Donk Anouk van der Donk Janet IJpma