KTP verslaat ook Zuidoost United met 7-2

Nieuw Roden/Amsterdam - Vrijdagavond moest KTP Nieuw Roden opnieuw gehavend optreden tegen Zuidoos United uit Amsterdam in het Sportcentrum te Leek. Nancy Loth staat 4 weken aan de kant met een scheurtje in haar knieband en Martine Kooiker moest afgelopen week een operatie ondergaan aan de blindedarm. Mariska Bosma is weer op de weg terug. Wel was Mariska Nieborg weer van de partij na een aantal weken eruit te zijn geweest met ook een blessure.

Zuidoost United staat in de middenmoot en Nieuw Roden vierde, wat recht geeft op de play-offs. De eerste vier minuten van de wedstrijd was het eerst weer aftasten. Zuidoost United kreeg een paar goede kansjes, maar keepster Joukje vd Meer was weer voortreffelijk bezig om het doel schoon te houden. Ook Nieuw Roden kreeg zo haar kansjes. Nadat Jildau Huitema voor obstructie nog een gele kaar pakte was het Renee Huizinga die de openingstreffer op haar naam zette door een vrije trap hard de netten in te schieten. 1-0 Door een verkeerde inspeel bal van Zuidoost United in de 10e minuut kon Amber Bandringa de bal afpakken en alleen op het doel van de tegenstander afgaan en prachtig de 2-0 binnen schieten. Daarna kwam de club uit Amsterdam goed terug, eerst werd er al eens tegen de paal geschoten, maar binnen 6 minuten scoorde Michelle Playfair van Zuidoost United twee doelpunten waardoor de stand weer gelijk was. 2-2. Zo gingen beide teams ook de rust in.

In de tweede helft ging Nieuw Roden gelijk op de aanval. Nieuw Roden bleek als snel meer een geolied en ingespeeld team te hebben ondanks de vele blessures. Waar Zuidoost United wel over goede individuele en technisch vaardige speelsters bezit, maar als team totaal geen lijn meer in zat. Dit brak het team uit Amsterdam de tweede helft op. De zusjes Priscilla en Michelle Playfair konden zich nog goed staande te houden tegen Nieuw Roden, daarin tegen de rest van het team het steeds meer liet afweten. Nieuw Roden maakte daar maar al te graag gebruik van. Jildau Huitema en aanvoerster Linda Visser zetten samen een mooie aanval op waaruit Jildau Huitema de 3-2 kon scoren in de 18e minuut. Hierdoor was het verzet van de Amsterdammers wel gebroken. Tot kleine kansjes kwam de tegenstander niet meer. Nieuw Roden bleef steeds meer gas geven. Dit resulteerde in de 28e minuut in een aanval van Amber Bandringa die van eigen helft zomaar richting de keepster kon lopen en kon uithalen op het doel. De keepster kon dit schot niet goed pareren en de bal rolde triomfantelijk het doel in. 4-2. Bouchra Moudou van Zuidoost United liet nog een mooi hoogstandje zien door een bal uit de lucht op haar borst op te vangen en daarna met een halve bicycle kick de bal tegen de lat te schieten. Even daarna passte keepster Joukje vd Meer de bal op Amber Bandringa die gelijk de bal op Martine Koopmans doorgaf en genadeloos de bal in de netten schoot. 5-2. Mariel Miedema mocht de 6-2 aantekenen na een schot op doel waar de keepster van Amsterdam niet echt goed mee overweg kon. Gelijk na de aftrap kreeg de tegenstander nog een kans voor het doel van Joukje vd Meer, maar ook deze bal wist ze voortreffelijk uit het doel te houden. De eindstand werd bepaald door Mariel Miedema die in de laatste minuut nog de 7-2 op het scorebord bracht met een keiharde afstandsschot. Wederom een hele goede prestatie van het team van Wiebe Kooiker, die naar de 3e plaats op de ranglijst klimt en tot nu toe nog niet te stoppen blijkt. Tussen de koploper Pernis en nummer 5 zitten maar 3 punten. Dus het blijft spannend tot de laatste dag. Volgende wedstrijd van KTP Nieuw Roden is uit tegen de hekkensluiter Plubos in Geestmerambacht op 4 maart om 21:15 uur.