Succesvolle start Nieuw Roden in de eerste beker ronde.

Nieuw Roden Vr1 – Gorecht Vr1 4-1

Nieuw Roden- De start van het nieuwe seizoen was bij Nieuw Roden niet begonnen met een training, maar meteen met een bekerwedstrijd. Te vroeg voor sommige speelsters welke nog nagenieten of net terug zijn van een dik verdiende vakantie. Een zeer succesvol seizoen moest een goed vervolg krijgen, maar nu in een hogere klasse. Zeven speelsters konden dan ook om meerdere redenen niet aanwezig zijn. Met een enkele wissel moesten wij ons waar maken tegen Gorecht Vr1. De Groningers daar in tegen arriveerden met een volle bezetting, maar hier en daar wel aangeslagen door actief te zijn geweest op de KEI-WEEK.

Met een aangepaste opstelling werd de strijd aangegaan, maar niet alleen door Nieuw Roden. Gorecht ging voorop in de strijd! En bleek in het eerste half uur een erg stugge tegenstander die niet met zich liet sollen. Kansen over en weer resulteerde in de 8é minuut tot een voorsprong voor Nieuw Roden. Renee Huizinga schreef dan ook het eerste seizoen doelpunt op haar naam. Nog geen minuut later was de voorsprong alweer vereffend 1-1. Het duurde hierna nog 20 minuten voordat Nieuw Roden de wedstrijd naar zich toe kon trekken door een geweldige en snelle combinatie door het midden tussen Grytsje van der Berg en Amber Bandringa. Amber wist de teller weer op 2 te zetten. Nikki Bosman zette een tandje bij en gaf de bal voor waarna Martine Kooiker de bal verlengde en deze in het net deed belanden. 3-1.

Tweede helft, meer overtuiging en met beter combinatie spel zette Nieuw Roden de dames van Gorecht vast op eigen helft. Quelly Soumahu creëerde haar eigen kans en bracht in de 53é min een gewilde veilige 4-1 stand op het score bord. Hierna werd de wedstrijd op een iets lager tempo gecontroleerd en iedereen spaarde iedereen met de gedachte dat er deze eerste week nog twee bekerwedstrijden moeten worden gespeeld en ook nog een training en een toernooi op vrijdagavond. Ook was bij sommige Gorecht dames de KEI Alcohol uitgewerkt welke in de eerste helft als brandstof fungeerde. De donderwolken en regen bleven op afstand en de middag eindigde in een zonnige sfeer met een heerlijke eerste overwinning op het mooiste clubterras in noord Nederland.

Volgende wedstrijd; Nieuw Roden- Lycurgus. Dinsdag 23-8-2016, 18.45 uur.

Speelsters; Amber van der Dong, Sharon van der Ploeg, Sanne Van Steenwijk, Richella Wierenga, Amber Bandringa, Renee Huizinga, Nikki Bosman, Grytsje van den Berg, Jildau Huitema, Quelly Soumahu, Annouk van der Donk, Martine Kooiker.