KTP Nieuw Roden wint eenvoudig van Team Alkmaar Sportstars. 6-0.

De vijfde competitie wedstrijd moesten punten opleveren tegen de nieuwkomer en hekkensluiter van de competitie Alkmaar Sportstars. Dit kon ook de wedstrijd worden om nu meerdere meiden uit Nieuw Roden Vr2 een kans te geven om ervaring op te doen in de eredivisie. Het tweede team van Nieuw Roden had deze avond zelf geen competitie verplichtingen. Nikki Bosman en Larissa Nijland hadden de voorgaande wedstrijd tegen Zuidoost United zich al laten zien dat ze goed in een vooropgesteld systeem konden voetballen. Nu kregen ook de zusjes Amber en Annouk van der Donk een kans om mee te doen, met als ruime bankbezetting tot gevolg. Dit bleek achteraf geen overbodige luxe. Grytsje van den Berg en Martine Kooiker moesten de wedstrijd al vroeg staken. Grytsje was net een uurtje van tevoren thuisgekomen van een vakantie en was verreisd en de rustmomenten in de files onderweg hadden niks toegevoegd aan Grytsje haar fitheid. Martine Kooiker haar fitheid was ook ver te zoeken. Na een stevige beker veldwedstrijd twee dagen ervoor in combinatie met de ziekte v Pfeiffer werd deze wedstrijd teveel van het goede.

Eerste helft Een stug en slechtlopend begin van de wedstrijd had te maken met onder andere het niet fit zijn van de twee speelsters. Na het eerste blok gewisseld te hebben werd er beter gespeeld in het tweede blok. Dit leidde in de 8é minuut tot de 1-0. Een één tweetje die door Nikki Bosman werd opgezet door Renée Huizinga in te “kaatsen” en vervolgens vrij voor doel de bal langs de keeper te kunnen plaatsen. Hierbij opgemerkt dat Renée met haar balaanname Marit Kunst de aanvoerster van Alkmaar geheel het bos in stuurde. Marit Kunst was later niet gelukkig toen er door KTP Nieuw Roden een corner werd genomen. Hard bij de tweede paal schoot Amber Bandringa de bal richting Nikki Bosman, maar de bal kaatste via Marit in het doel. 2-0 in de 18é minuut. Ondanks de twee doelpunten was de wedstrijd nog ondermaats. Blokjes en afgesproken taken brachten niet het gewenste resultaat. Nieuwe afspraken werden gemaakt voor de tweede helft. Op enig moment zouden we de wedstrijd gaan forceren met spel en spelers wat ons vorig seizoen succes had gebracht. Grytsje van den Berg en Martine Kooiker werden tijdens de pauze een warme douche gegund.

Tweede helft Het duurde tot de elfde minuut voordat het derde doelpunt viel. Mandy Warmerdam probeerde Simone Brussel in de punt aan te spelen, maar de bal werd bij Linda Visser ingeleverd. Linda drijft het spel met de bal onder de voet op en met een perfecte timing legt Linda de bal blindelings breed op de opkomende Amber van der Donk. Hard langs keepster Pien van Kampen maakte Amber de 3-0. Hierna werd direct het gehele blokje gewisseld en teruggegrepen op de ervaring en spel van vorig seizoen. Mariel Miedema, Jildau Huitema, Amber Bandringa en Renée Huizinga kregen de opdracht om het doelsaldo op te krikken en zouden blijven staan en met een time out na 4 minuten rust worden gegeven. Een minuut hadden de dames nodig om de 4-0 aan te tekenen. Renée Huizinga onderschepte de bal van Myra Wijngaarden, demarreert en scoorde uit een 1 op 1 situatie met keepster Pien van Kampen. Vier minuten later maakte Team Alkmaar geen gebruik van een onderschepte intrap van Mariel Miedema. Amber Bandringa reageert adequaat en vervolgens werd Jildau Huitema ingespeeld die met veel gevoel de bal met een boog voor de voeten van Renée Huizinga legde. Terwijl Amber Bandringa onderweg was naar de tweede paal lag de bal reeds in het doel. 5-0. Een time out werd even als een rustpunt gebruikt en de dames konden gelijk hierna verder met hun opdracht. Het eerste bal contact was weer na een onderschepping van het zwak spelende Alkmaar. Renée Huizinga onderschepte de bal en ging op jacht naar een zuivere hattrick. Het gaatje wat keepster Pien van Kampen vrij liet was voldoende voor de 6-0. Gelijk werd een wissel moment aangrepen om de dames van vrouwen 2 de resterende 4 minuten uit te laten spelen.

Een leuke oefen en test avond tegen een zwak Alkmaar. Waarbij wel gezegd moet worden dat de Alkmaarse aanvoerster Marit Kunst ondanks haar pech momentjes een puike party speelde. En van achteruit opbouwend 1 op 1 alle speelsters van KTP Nieuw Roden de baas was.

Next game; 4 november uit tegen Pro Futsal Club Apeldoorn.