KTP in volle sterkte naar Drachten.

Nieuw Roden/Drachten - Voor aankomende vrijdag staat de tweede wedstrijd in de halve finale voor het kampioenschap van Nederland op het programma. Beide bekerfinalisten KTP Nieuw Roden en Drachtster Boys staan dan opnieuw tegen over elkaar in de play off wedstrijd. De eerste wedstrijd won bekerwinnaar Drachtster Boys met 1-3. Nieuw Roden zal er alles aan moeten doen om de wedstrijd in Drachten te winnen, om er nog een beslissingsduel uit te gaan slepen. Drachtster Boys was in de eerste helft de betere ploeg met doelpunten van Esther van Toledo en de uit Zevenhuizen afkomstige Jessie Prijs. De tweede helft werd Nieuw Roden sterker en scoorde dankzij Grytske v.d. Berg de aansluitingstreffer. Nieuw Roden had nog de gelijkmaker op het hoofd, maar Nancy Loth kopte de bal net langs het doel. Direct daarna scoorde Esther van Toledo de bevrijdende 1-3 voor Drachten. Renee Huizinga kon de eerste wedstrijd voor Nieuw Roden niet meespelen door een enkelblessure. Of ze aankomende vrijdag wel mee zal doen is nog een vraagteken. Dit geldt ook voor Lotte Donath voor Drachten die met een knieblessure de wedstrijd niet uit kon spelen.De wedstrijd wordt gespeeld in Drachten in de Snij Noord Hal om 20:30 uur.Mocht Nieuw Roden winnen dan wordt er een beslissingsduel gespeeld. Wederom in Drachten op vrijdag 19 mei.Pernis/Barcelona Soccer Schools en FC Gelre zijn de andere halve finalisten. Foto© Anne Takens. Bron DitisRoden.nl