KTP Nieuw Roden doet zichzelf tekort tegen ZVG Cagemax uit Gorinchem

Foto's en verslag Anne Takens. Roden – Vrijdagavond mocht KTP Nieuw Roden het eerste damesteam van ZVG Cagemax uit Gorinchem ontvangen. Voor KTP was het de wedstrijd om de aansluiting met het middenveld in de stand van de competitie te houden. De ploeg van trainer/ coach Sees Bergman speelt de laatste wedstrijden zeker niet slecht, maar het vergeet in de beslissende fase vaak de punten mee naar huis te nemen. In de beker had KTP al van ZVG gewonnen, maar dat zijn vaak wedstrijden die op zichzelf staan. Als de wedstrijd onder leiding van de heren E. Draaijer en R. van Gils begint is al snel duidelijk dat ZVG naar voren wil voetballen. Dit is precies wat het favoriete spelletje van KTP, rustig de bal rondspelen en op de juiste momenten toeslaan. Dat rustig rondspelen achterin van KTP gaat al in de tweede minuut mis. Balverlies in de tweede minuut van de laatste man van KTP betekent dat keepster Devi Venema de bal uit het net mag vissen. KTP weet via een snelle combinatie, Aline van den Berg in stelling te brengen voor de 1 – 1. Daar waar je denkt dat KTP terug is in de wedstrijd komt bedrogen uit, in de rest van de eerste helft is twee keer balverlies van de laatste speelster van KTP ook twee keer een tegenscore. ZVG profiteert optimaal en dodelijk efficiënt en staat erg gemakkelijk op een 1 – 3 voorsprong. De inzet van KTP is bewonderenswaardig, het komt zelfs nog met een fraaie combinatie van Aline en Amber Bandringa vlak voor rust terug tot de aansluitingstreffer. De 2 – 3 stand blijft echter niet lang op het scorebord staan, in de laatste seconden van de eerste helft scoort ZVG de 2 – 4. In de tweede helft betekent wederom een balverlies in de laatste lijn van KTP een doelpunt voor ZVG. De 2 – 5 betekent dat KTP met vliegende keepster Amber gaat spelen om toch nog wat te forceren. Een balverlies in deze fase levert ZVG scorend in een leeg doel de 2 – 6 op. KTP geeft gewoon niet op en blijft risico’s nemen, Larissa toont zich voorin middels twee echte spitsendoelpunten. De stand neemt dan toch weer draaglijke vormen aan met een 4 – 6 eindstand op het scorebord. Een wedstrijd verloopt zoals die verloopt, het balverlies van KTP Nieuw Roden in de laatste lijn die vier keer een doelpunt betekende voor ZVG Cagemax bepaalde met name het eindresultaat van de wedstrijd. Het balverlies was natuurlijk ook de verdienste van ZVG, maar als KTP dit balverlies niet had gehad, dan had het met 4 – 2 kunnen winnen. Maar zoals Louis van Gaal zou zeggen: “Dat is scorebord journalistiek”.