KTP Mo15 en Mo17 door naar de KNVB finale dag om het kampioenschap van Noord Nederland.

Surhuisterveen 28 december 2019 geplaatst door: R.M.Vonk KTP Nieuw Roden MO17 plaatst zich voor de finale van het KNVB Kerstzaalvoetbaltoernooi te Franeker. Vandaag moesten de meiden van KTP Nieuw Roden MO17 aantreden voor de tweede voorronde van het KNVB Kerst zaalvoetbaltoernooi, wederom in Surhuisterveen. Ingedeeld in een poule samen met Be Quick Dokkum, Bolsward en uiteraard KTP Nieuw Roden moest een lastig karwei worden geklaard. Een team had zich helaas afgemeld. Het zou een turbulente middag worden voor de meiden van MO17. Na de eerste wedstrijd tegen Be Quick Dokkum, welke met 1-1 gelijk werd gespeeld, sloeg bij de leiders en supporters van KTP Nieuw Roden de schrik om het hart. Door protesten van Harkemase Boys en Be Quick Dokkum werd het team bijna uitgesloten van bovengenoemde voorronde en daarmee ook de kans op een finale. Volgens de reglementen zouden alleen veldspeelsters aan dit toernooi mogen deelnemen en geen zaalvoetbalsters. Het tweede protest ging over twee niet speelgerechtigde speelsters aan KTP zijde, te weten Anouk en Esmee. Deze meiden spelen op veld met dispensatie, en dat zou dan ook in de zaal met dispensatie kunnen. Maar dat bleek alleen mogelijk bij de KNVB winter competitie en niet het KNVB Toernooi? Na telefonisch overleg door de wedstrijdleiding met de KNVB was het eerste punt snel van tafel en was dit geen belemmering meer. Wel werden Anouk en Esmee, na controle door de wedstrijdleiding, uitgesloten van het toernooi en moest de wedstrijd tegen Be Quick Dokkum worden overgespeeld. Helaas een vervelend einde voor Anouk en Esmee, maar het toernooi was gered. Be Quick Dokkum weigerde dat en was het niet eens met deze beslissing maar is na latere gesprekken toch overstag gegaan. Voor de meiden van MO17 een tegenslag want het toernooi moest nu verder worden gespeeld zonder wissels. Gelukkig was Dominique uit de MO15 er nog zodat men in ieder geval nog een wissel had wat ook wel nodig was op dit niveau. Door al dit gedoe waren de meiden van KTP Nieuw Roden gebrand om een goed resultaat neer te zetten. In de overgespeelde wedstrijd tegen Be Quick Dokkum mocht KTP niet klagen want twee seconden voor het einde werd het 1-0 voor KTP Nieuw Roden. Ook Bolsward werd daarna verslagen en wel met 2-0 zodat men als eerste in de poule de kruisfinale behaalde. Omdat het sterke Harkemase Boys ook eerste werd in hun poule was een confrontatie met hun vandaag niet meer mogelijk. De volgende wedstrijd tegen Blauw-Wit, de nummer twee uit de andere poule, werd na een zeer spannende wedstrijd uiteindelijk met 2-1 gewonnen en plaatste MO17 zich daarmee voor de finale in Franeker evenals de MO15 's-morgens. Een geweldig resultaat voor het team van MO17 bestaande uit, Celena, Lois, Myrthe, Charissa, Cheryl en Dominque. R.M.Vonk