top of page

VV Nieuw Roden wint 

Diamanttoernooi  A cat.

 

 

 

Diamanttoernooi  Cat.A  Nieuw Roden Vr1

De Toernooi organisatie kondigt deze avond aan als:

 "Dinsdagavond 16 december start het Diamanttoernooi voor de Vrouwen ploegen in de A categorie. De poule, bestaande uit 7 teams, wordt door kenners ook wel n ' horror ' poule genoemd. De crème de la crème van het Noordelijke zaalvoetbal "

Wij voelen ons zeer vereerd en hopen dat er geen bloed gaat vloeien in de "Holten of Horror" ).


Maar inderdaad de tegenstanders zou ik ook graag iemand anders gunnen. Maar de confrontatie was er bij de eerste wedstrijd al, direct  speelden we tegen Drachtster Boys Vr2.  Geslepen en ervaren team met zelfs nog een aantal gerespecteerde 1e elftal spelers . Dan kun je zeggen, hé vervelend speel je tegen speelsters die alles al gewonnen hebben en hopen dat ze dit jaar het Nederlands kampioenschap in de eredivisie daar aan kunnen toevoegen.


Maar niets is minder waar . Om beter te worden als team moet je je ergens aan kunnen "optrekken".  En omdat we gelijk als eerste tegen Drachtster Boys moesten spelen heeft ook zo zijn voordelen. Ongemerkt wordt je direct gedwongen om goed te staan en goed te verdedigen en natuurlijk goed te spelen.  Hetgeen een voordeel zou kunnen zijn naar de volgende wedstrijden.

We stonden goed en hoopten stand te houden en zowaar kwamen er kansen.  ondanks dat we in de 7e minuut een onhoudbaar doelpunt tegen kregen. Hadden we niet het idee dat we weggespeeld zouden worden. Onze 1e verlies partij was een feit  0-1.  En deze wedstrijd gaf toch aan dat er bij de volgende wedstrijden meer mogelijk moest zijn.  Ook ervan uitgaande dat je bijna altijd groeit in een toernooi.  Tenminste dat is onze ervaring.

De 2e wedstrijd tegen Opende hielden we spannend door niet snel  te scoren.  Wedstrijden van elf minuten zijn kort helemaal als je met 2 minuten te spelen  nog 0-0 staat...
De druk werd hoger  , maar in de 9e minuut Scoort Linda Visser op aangeven van Mariska Nieborg de 0-1.  En binnen een minuut is Sarah Rijzinga de aangeefster en Linda Visser maakt de eindstand 0-2

3e wedstrijd tegen de Wilper Boys.  Ons betere spel leverde 3 doelpunten op resp. Linda Visser / Martine Kooiker/ Linda Visser.   In de laatste minuut nog een verdediging foutje  eindstand  3-1

4e wedstrijd  ONS BOSO Sneek.  Een tegenstander die normaal  een heel lastige is. Binnen 5 minuten werd er duidelijkheid gebracht. Mariel  Miedema  haalde verwoestend uit  1-0. Vervolgens speelt ze Linda Visser in voor de 2-0. Gelijk daarna door stuntelig optreden van de ONS Keepster  doet Linda Visser een Ballet oefening met de bal met de snelheid van een komeet! 3-0. Sarah Rijzinga haar drang om te scoren  is altijd goed voor een doelpunt. eindstand brengt ze op 4-0.

5e wedstrijd. Be Quick Dokkum.  Kunnen we onze reeds 9 behaalde punten uitbreiden?  Het zou moeten om zeker te zijn voor een finale plaats.  Helemaal als je weet dat je de laatste wedstrijd tegen VIOD  moet spelen . .
Be Quick een tegenstander die koploper is in de hoofdklasse. Afgelopen vrijdag nog wel van ze kunnen winnen in de competitie.   Nu zagen we dat ze niet volledig waren en hoopten in de korte 11 minuten vlug te scoren om vervolgens de wedstrijd te kunnen controleren.  Mariska Nieborg  volgde dat idee goed op en forceerde door zelf een snelle actie te maken over rechts . 0-1 !
Wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld en konden de 0 houden.

6e wedstrijd  VIOD had nog niks verloren alleen gelijk tegen Drachtster Boys. En tot deze wedstrijd hadden ze hun doelsaldo opgekrikt tot plus 16!
Finale plaats kan ons al niet meer ontgaan,  maar toch dan deze wedstrijd.  Beladen maar dan zeer positief.  Ik heb Jouke Dantuma aangeboden om ook deze wedstrijd net als hun Vr3 te coachen. Hij wilde daar nog even over nadenken. En dat doet ie nu nog denk ik want het antwoord bleef uit. :-)

Dantuma's motto is , " Alles voor resultaat"  En ja hoor die indruk kreeg ik gelijk al binnen via Klaas Kremer  . Klaas sommeerde ons dat wij de hesjes aan moesten!  Komt ie mij in de kantine helemaal daarvoor opzoeken met die mededeling.  Klaas Kremer altijd correct en volledig voorbereid heeft zich volgens mij door Dhr. Dantuma op laten opruien (hij spring uit zijn vel als ie dit leest:-)) of op het verkeerde been  laten zetten, want wij waren de uit spelende club.  Dus de hesjes  waren voor Viod.
Jammer dat deze wel aanwezig waren anders hadden wij ze wel wat vuilnis zakken aangeboden voor hesjes gebruik.
Vervolgens Komt Dantuma zelf nog ff langs en verteld dat we op moeten schieten omdat we moeten spelen over 1 minuut . er zou een wedstrijd uitgevallen zijn.. Aparte Driezumer  Humor trapte er ook nog een seconde in.

We konden de dames van VIOD redelijk op afstand houden en hun doelsaldo niet nog es belachelijk hoger laten maken ten koste van ons.   Verdedigen stond het goed en nu maar hopen dat we geen foutjes maken.  Die kwamen er wel maar leverde niets op. Ook Wij kregen kansen maar leverde ook niets op.
Dan is er een moment dat er eigenlijks geen kans is en dan hebben we de altijd tot het gaatje doorgaande Sarah Rijzinga..  Onmogelijke hoek maar toch gaat die erin!  0-1 halverwege de wedstrijd.  Dantuma ging nu eens opstaan van de bank.  Keek het veld in om Viod ers aan te sporen , maar had te lang tijd nodig om zijn speelsters te herkennen  gecamoufleerd in oranje hesjes en niet volgens afspraak met  Klaas Kremer  in ons blauw.  Voordat  de instructies bij de juiste VIOD (oranje)dames binnen kwam floot Klaas Kremer de wedstrijd tot een eind.

 

Dit resulteerde voor ons in een prachtige 2e plaats op 1 punt achter Drachtster Boys Girls!
Volgende week dinsdag verder met Vr1 op de finale avond.!

Vandaag woensdag is de beurt aan onze Dames en meiden van Vr3. En morgen Dames Vr2
En zaterdag als slot onze C-meiden.   Prachtig toernooi  en voor supporters dichtbij!  Ik zou zeggen maak dar gebruik van!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page