top of page

Nieuw Roden wint de JEVER Damen Cup 2015 in Duitsland


Nieuw Roden wint de Jever Damen Cup 2015

Na meerdere keren met de junioren naar Jever te zijn geweest , houden ze dit jaar ook een toernooi voor de senior dames.

Voor het vroege vertrek (7 uur ) was er nog contact met 2 speelsters, de ene heeft al langere tijd geen stem meer en getroffen door een keel ontsteking. De andere werd wakker met een buikgriep en liep morgens aan de boven en onderkant al leeg. Het idee om niet mee te gaan werd verworpen. We hadden maar 7 speelsters ter beschikking.

Veel selectie speelster zijn geblesseerd of afwezig door andere verplichtingen. Om toch met 7 dames weg te kunnen gaan werd er een beroep gedaan op onze altijd beschikbare A & A van der Donk's twins. Tevens Kreeg Jildau Huitema de "Wild Card" om mee te gaan.

Jildau zal volgend seizoen bij ons het "combi voetbal"gaan spelen en kan nu dan al even aan de kleur blauw proeven.

FSV Jever is de organiserende club en doet dit altijd met veel enthousiasme met een goede organisatie.

Het echte Dames Futsal kennen ze in Duitsland niet zoals bij ons.

Ze geven de voorkeur voor spektakel en veel doelpunten. Elk doelpunt wordt er bejubeld alsof de WK wordt gewonnen. Om dit mogelijk te maken passen ze de spelregels aan die afwijkend zijn van de onze.

  • O.a. Er worden grote doelen gebruikt.

  • Geen 4 maar 6 seconden regel.

  • De inworp van de keeper mag niet over de middellijn gegooid.

  • Voor het toernooi bepaald de meerderheid van de deelnemende team coachen of er met een gewone bal of met een "plof" bal gespeeld wordt.

  • En omdat de scheidsrechter de lijn aan de overzijde toch niet goed kan zien, wordt de wand aan de overzijde al boarding gebruikt.

  • Fluiten doet de scheids ook het liefst maar 2 keer. nl. bij het begin en het einde van de wedstrijd.

  • Bij Nieuw Roden zijn scheenbeschermers verplicht, waar veel zaal teams bij ons hier het nut niet van inzien. In Duitsland wordt het nut hiervan bewezen).

Het eerste wat je automatisch doet bij binnen komst is het observeren van de tegenstanders. Hoe is het nivo hier? hebben we kans? enz. Maar als bij elk toernooi zijn er altijd een aantal teams die er boven uitsteken en die direct opvallen. Dat was ook hier het geval . MSG Moormerland , SV Friedrichsfehn en FSV Jever 1 waren de betere teams.

Onze eerste 3 poule wedstrijden werden alle drie met 4-0 gewonnen. De laatste poule wedstrijd kwamen we de grootste concurrent tegen, SV Friedrichsfehn. Een ploeg met sterke Fysieke spelers en ook nog eens technisch en tactisch goed.

Het leverde voor het publiek een mooie wedstrijd op. We hebben weinig kansen weggeven en zelf wel kansen gecreëerd . Maar kansen bleven kansen .. 0-0 gelijkspel leverde ons door een beter doelsaldo een eerste plaats op in de poule.

In de halve finale speelden we tegen FSV Jever 1. Zij waren tweede in de andere poule. Al gauw bleek dat wij overwicht hadden en de wedstrijd onder controle. Dit resulteerde dan ook in een keurige 3-0 overwinning.

In de andere halve finale trof SV Friedrichsfehn de eerste uit de andere poule, MSG Moormerland.

MSG Moormerland had alles met overtuigende uitslagen gewonnen.

SV Friedrichsfehn was de betere in hun halve finale en won met 3-1.

FINALE: SV Friedrichsfehn vs Nieuw Roden.

We hadden er allemaal zin in! Iedereen weer even wakker gemaakt na een vermoeidheid dipje op de tribune.

Gapende was iedereen bereid om alles te geven in de finale. Amber's keel zorgde wel dat ze niet kon praten en ze was niet 100% fit. Maar had zich in alle wedstrijden evenals zus Annouk zich meer dan bewezen. De andere kots en poep doos Martine Kooiker was helemaal leeg en had alle wedstrijden tot dusver heel goed gespeeld en alle keepers huilend naar huis gestuurd. Dat ze zoveel energie kon halen uit een paar tuc koekjes...

Met droge broek en zonder mondgeur begon zei aan de finale.

De tegenstander had ook door dat het om de finale ging. Bijna alles was veroorloofd, de scheidrechter was echt niet van plan om de wedstrijd "dood"te fluiten . De knetterharde duels werden beloond met gejuich van het publiek! In Nederland zou gejuich, gejoel zijn en duels het synoniem voor overtreding met geel en rode kaarten! Een Klaas Kremer had hier veel vrienden kunnen maken als Nederlandse scheidrechter.

Maar we waren "scherp"! vlijm scherp! iedereen kon eens heerlijk voluit gaan zonder scherpe fluitsignalen. Linda visser is met haar lichtvoetigheid nauwelijks te raken. Haar hert en Bambie bewegingen waren weer onnavolgbaar. Jildau Huitema en Mariel Miedema zijn jongens competitie op veld gewend en halen hier hun voordeel. Menige Duitse speelster werden als ijshockeyers door hun aan de boardingwand gehangen. Joukje van der Meer hield haar doel schoon en was echt van plan om dit toernooi de "nul"te houden. De twin sisters werden een beetje gespaard in de finale, maar droegen feilloos hun steentje bij. Martine Kooiker dacht te ontsnappen aan haar tegenstander maar werd van achter hard aangepakt en al struikelende geplet tussen de schroten wand en de beste Duitse speelster die er die dag rond liep. Gelukkig had ze geen volle maag en de vloer bleef droog. Al van de wand losgekomen grijpt ze als een rugby speler de tegenstander bij beide benen en probeerde haar broek als trofee mee te nemen. Het touwtje bleek te sterk en de broek bleef haken op haar heup. Een rel was ontstaan en je gelooft het niet... er werd gefloten! Wel bijna onhoorbaar door het gejuich van het publiek.

Terwijl de Duitse dames nog aan het rellen waren liep Martine al grinnikend door naar de tweede paal en Mariel nam de vrije trap en de tegenstander maakte een diepe buiging voor haar met de bal in haar buik streek.

Onze kansen stranden in schoonheid. En aan de reactie van het publiek te horen werden de doelpunten ons wel gegund. De tegenaanvallen werden goed onderschept en de keren dat dit niet of bijna niet gebeurde bleek Joukje van der Meer haar gewicht in Duitse Marken waard.

Bij het derde fluitsignaal was de eindstand nog steeds 0-0.

Penalty´s moesten voor een winnaar zorgen. 3 Penalty´s moesten genomen. Linda Visser meld zich , Mariel Miedema en Jildau Huitema worden aangewezen. Mariël mist ...Joukje stopt...Linda raak...Joukje stopt...Jildau raak !!!!!

De besten hebben gewonnen en Joukje van der Meer was de knapste keepster van het toernooi!))

Speelsters &Scores:

Amber van der Donk

Annouk van der Donk 1x

Mariel Miedema 3x

Martine Kooiker 6x

Jildau Huitema 2x

Joukje van der Meer xDE NUL!x

Linda Visser 3x

Met dank aan de verzorgster, vriendin, fotografe en administrateur van deze leuke niet saaie zondag Anna Reitsma.


10 views

Recent Posts

See All
bottom of page