De ultieme dropkick.

Nieuw Roden Vr1. vs. Wilperboys Vr1. 3-0

Voorbereid op een fysiek en harde wedstrijd, bleek direct na de aftrap dat De Wilperboys inzakten en uit een snelle omschakeling ons pijn wouden doen.

Het eerste kwartier was ons spel rommelig nerveus en onnauwkeurig. Achterin lieten we ons meerdere keren verrassen door de verre ingooien van keepster Alberdina Haisma.

Teveel ruimte tussen onze verdedigers en hun diepst spelende speler.

Na het eerste kwartier kreeg iedereen er vertrouwen in we bleven druk zetten, kansen kwamen er en af en toe moesten we ingrijpen om geen tegen doelpunt te krijgen.

Desondanks was het aan het eind van de eerste helft nog steeds 0-0.

Quelly Soumahu weet als geen ander dat je ook kunt scoren in de laatste seconden van de speeltijd. Ze forceerde samen met de goed spelende Sarah Rijzinga de 1-0 ruststand.

In de rust iedereen gecomplimenteerd met het goed rondspelen en je niet mee laten leiden met hun spel. (Wat nog wel het geval was bij onze vorige wedstrijd..) En scherp blijven bij de lange inworpen op hun diepste speler.

Mariël Miedema heeft een heel speciale kwaliteit die wel vaker het publiek "op de banken" brengt.

Ook nu kregen we een demonstratie te zien! Ze onderschept de lange ingooi halverwege eigen helft. Bal dood op de borst(en) en vervolgens een geweldige dropkick die Alberdina Haisma totaal verrast en ze pas in beweging kwam om de bal uit het net te rapen! 2-0.

Onze goalie Engelina Bakker hield haar doel verder schoon door geweldig keepwerk.

Voor een zaal keepster is opmerkelijk hoe vaak of ze de bal klemvast heeft.

Doelpunten hingen in de lucht, maar helaas iedere keer net niet goede afrondingen.

Tot halverwege tweede helft, werd een snelle uitval opgezet met Linda Visser en Martine Kooiker. Met deze perfecte uitvoering scoorde Martine Kooiker de einduitslag. 3-0 Goed en beheerst gespeeld door het gehele.

Volgende wedstrijd 12 december thuis tegen Be Quick Dokkum Vr1. 21.30 uur.