top of page

Ook Nieuw Roden Vr2 op kampioenskoers!

Gisteravond werd er met een samengesteld team van Vr2 en Vr3 gespeeld.

Door verschillende redenen konden niet alle dames van Vr2 aanwezig zijn. Dit werd goed opgevuld door een 4tal speelsters van dames 3. Maar van begin af aan was al wel duidelijk iedereen in het veld dezelfde taal sprak en leek het of ze al jaren op elkaar ingespeeld waren.

Dat gevoel gaf de harde kern van dit team een boots en een drive om sws de 3 punten mee naar huis te nemen.

Mariska van der Veen zat goed in de wedstrijd en zagen we zonder gevaar van eigen en andermans leven met een halve sliding net met de punt van haar schoen bij de 2e paal scoren! Als je scherp bent dan maak je zulke goals wat anders niet zou lukken. Tot grote verbazing van Aanvoerster Lotte Jansen en haar medespeelsters werd het doelpunt onterecht afgekeurd. Deze verontwaardiging zette zich om in adrenaline en de druk werd opgevoerd en beter nog, er werden bijna geen kansen weggegeven aan de tegen partij.

Gea Eliens heeft het tact en vermogen om de scheidsrechter op een heel nette en bijna vriendelijke manier op de hoogte te brengen van haar ongenoegen over de beslissingen die hij maakt. Maar als je goed tussen de regels doorleest,... Dan smeulen alleen de schoenen en de veters nog en alles wat daar boven aan scheidsrechter staat wordt helemaal afgebrand. Ook Gea was scherp!

Lotte Jansen stuiterde door het veld en communiceerde naar de bank over druk zetten en niet druk zetten en wel druk zetten en niet weten wat er bedoelt werd en dan weer wel weten wat er bedoeld werd. En dit zonder de concentratie in het veld te verliezen. Vlijm scherp dus. Annemarie Woldring is de rustigste uit de harde kern van Vr2. En is onopvallend goed. Wordt nooit afgeleid door brandjes in het veld of gemiste kansen of de stand op het scorebord.

Het veld werd compleet gemaakt door onze 14 jarige (afhaal)tweeling. Deze zijn altijd bereid om te spelen en ook daardoor maken ze op dit moment een geweldige ontwikkeling door.

Een kopie werd er op het doel gezet om daar de ballen maar eens tegen te houden. Amber van der Donk had ik nog nooit zien keepen, maar overtuigde ook hier met glans. Zus Annouk speelt om te scoren en slaat daarin nooit een wedstrijd over om dat kunstje te doen. Alma Bolhuis was ook als extra speelster ingevlogen en ondanks dat zij en haar heeeele familie niets op heeft met zaalvoetbal en alleen maar met veldvoetbal, ontpopt Alma zich steeds meer als een hoogtechnisch begaafde zaal speelster. Ooit zal ik haar vader weer eens uitnodigen om een wedstrijd van haar te komen kijken. ) Ongetwijfeld komt het cliché dat je alleen in de zaal blessures oploopt genoemd worden, maar dat mag de pret niet drukken. Bij Barcelona en Ajax delen ze deze mening in iedergeval niet )

De 2-7 overwinning is dik verdiend en de 3 punten zijn mee naar huis. Terug over de A7 vertel ik Alma (fc grunn harde kern) dat de weg nu droog is van vreugde, maar zondag aan het eind van de middag nat zal zijn van tranen.


11 views

Recent Posts

See All
bottom of page