Nieuw Roden verliest de halve Finale Beker 1-2.

Een wedstrijd tegen een op voorhand goede tegenstander. Deze conclusie was genomen nadat wij Drenthina Vr1 in een competitie wedstrijd hadden zien spelen. Wat wij beter in de zaal doen, doen hun beter op het veld. De ploeg van Richard Rappard is erg dynamisch en weet elkaar blindelings te vinden. Dit eindigt bij hun meestal in een razend snelle counter die vaak "dodelijk "is. Verdediging fouten straffen zij direct af.

Met deze kennis beginnen we aan de wedstrijd. En we kregen moeilijk vat op de wedstrijd zoals we normaal beter gewend zijn. We gaven bijna de hele eerste helft hun middenveld te veel ruimte. Dit terwijl wij dit anders besproken hadden. Kansen bleven kansen totdat wij een vrije trap mee kregen in de 23e minuut. Larissa Nijland benutte deze feilloos vanaf 20 meter. 1-0.

Spelend zonder "gevuld"middenveld en misschien bij meerdere dames meespelende zenuwen? Gingen we de 32e minuut de fout in. Mandy Super maakte de gelijkmaker 1-1.

In de pauze is er toch nog even goed besproken wat er fout ging en daar in gelijk nog wat extra aanpassingen gemaakt. Dit moest resulteren in overwicht op het middenveld. En minder lange ballen over onze verdediging. We stonden goed maar maakten verdedigend een cruciale fout, welke door Nathalie Barenkamp meedogenloos werd benut. In de 48e minuut keken we tegen een achterstand aan 1-2. Daarna zijn we gaan spelen zoals we wilden en de kansen kwamen voldoende. We speelden veel op de helft van de tegenstander, maar doelpunten werden het niet. Keepsters bepaalden het verloop van de wedstrijd. Geweldige reddingen over en weer. De doelen werden schoon gehouden. Waarbij de Keepster van Drenthina, Marielle Knol de match winner werd. Op miraculeuze wijze hield zij keer op keer haar doel schoon. En miss Fortuna was niet aanwezig vandaag.

Helaas voor Nieuw Roden, maar het meerdere erkennen in Drenthina is geen schande. Bij deze club klopte deze speeldag alles. Goed team met alles erop en er om heen. Wij wensen Drenthina, de dames en Richard Rappard en Raymon Peters dan ook veel succes in de bekerfinale. De Sexbierumse tegenstander kan haar borst(en) nat maken!