Kootstertille Vr1 vs Nieuw Roden Combi 1-2

Voor de derde keer dit seizoen spelen we tegen SC Kootstertille. In de "Beker" en competitie al eens tegen gespeeld. Thuis werd het resp. 4-1 en 3-1 winst. De ervaring leert wel dat SC Kootstertille niet makkelijk te verslaan is en de vorige ontmoetingen waren absoluut geen weggevertjes. Nu in hun eigen arena zou het wel eens lastig kunnen worden. En dat werd het ook!

SC Kootstertille was er klaar voor. Na de warming-up deden ze een kringgesprek (zie foto's)

Bleek

Bleek later bij goed kijken een kring/spier/rek oefening. Coach Teake van Houten strikt persoonlijk de veters van Melissa van der Wal, terwijl zijn assistent Pietertje Wijbenga constateert dat Melissa 2 verschillende kleuren schoenen aan heeft. Hij legt dit vast op foto om waarschijnlijk dit in te brengen in het eerst volgende kringgesprek ?)). Aanvoerster Baukje van Houten loopt met rood wit blauwe aanvoerders band, terwijl wij door haar broer en coach Teake van Houten later worden aangesproken dat we een cursus Fries hadden moeten volgen om de arbiter te kunnen begrijpen. Misleiding alom.

In de eerste helft gingen we voortvarend in de aanval. Snelle acties over de vleugels bracht ons meerdere malen in schoring positie. Maar de een na de andere kans hielpen we zelf om zeep door net niet scherp genoeg te zijn. Een 0-4 voorsprong had na 40 minuten moeten zijn. Daarbij moet gezegd dat Kootstertille goed en kort op de "man" stond te verdedigen en het ons steeds moeilijker maakte. En als je zelf niet scoort dan kun je wachten op het tegendoelpunt. Deze viel dan ook in de 41e minuut. De kleedkamer in met een 1-0 achterstand.

Veel druk ligt er op iedereen van ons. Niet meer mogen verliezen om kampioen te worden en dat niet alleen met het veld team, maar dat geld ook voor alle drie zaalteams waarin wij spelen. Hier een 1-0 achterstand ombuigen naar een 3 punten wedstrijd hebben we nog 45 minuten voor. Kansen blijven komen, aanval na aanval levert nog niks op. Onze voorstopper Larissa Nijland neemt de ruimte die voor haar ligt door een speler te passeren en toont haar fluwelen trap techniek en schiet zonder schijnbare moeite de bal van 20 meter in de verste hoek. 1-1 Nog 26 minuten te gaan. De druk neemt toe en de alle beslissingen van de scheidsrechter worden betwist) Duidelijk was de scheidsrechter niet gediend was van het commentaar wat onze spelers dachten te moeten leveren. Vaak had hij daar voor gewaarschuwd.. Vervolgens is de maatvol en Martine Kooiker gaat er voor 10 minuten af. Met de weer duidelijke boodschap " je mag er weer in met de 87e minuut". 1-1 met nog een kwartier te spelen met 10 dames. Als alles voorin constant voor het doel geblokt staat dan moet je maar als verdediger inschuiven om uit de tweede lijn te scoren. Weer bracht Larissa Nijland zichzelf dichter bij het podium waar haar standbeeld zou moeten verrijzen. Cool en overtuigend maakte ze de bevrijdende treffer door de een/twee te zoeken met Anita Nieuwenhuis. vanaf de rand van de "16" trof ze doel . 3 punten mee naar huis met geknepen billen.

Vanavond en morgenavond spelen onze 3 zaalteams wedstrijden om de koppositie in elke klasse waarin we spelen. A.s. zaterdag volgt nog een zware wedstrijd tegen het goed en hard spelende CSVH vr1 uit Hoogkerk.