Nieuw Roden Vr1 sluit competitie af met een klinkende overwinning op mede titel kandidaat Heerenveen

Heerenveense Boys Vr1 vs Nieuw Roden Vr1. 4-6

De laatste en een belangrijke wedstrijd van dit seizoen is tegen de mede titelkandidaat Heerenveense Boys Vr1. Het moeten winnen en het beheersen van de zenuwen, legt veel druk op deze wedstrijd. Vaak is er door ons in de competitie onnodig punt verlies geleden en dat mag vanavond geen optie zijn. De vrouwen van Heerenveense Boys zijn allemaal "hoog balbegaaft”) en ondanks dat er sprake was dat ze te weinig spelers op de been konden krijgen. Zien we wel het basis team binnen lopen en een Fardou Visser welke na een blessure van 2 maanden toch maar weer een balletje wil trappen. Haar rentree was door ons haar ook wel wat later gegund) Al snel worden we met de neus op de feiten gedrukt, binnen een paar minuten schakelen we te traag om en kijken tegen een 1-0 achterstand aan. Al spelend vervangt de adrenaline de zenuwen. Een snelle counter over rechts speelt Linda Visser de bal naar Martine Kooiker welke goed en zuiver afrond 1-1. Niet lang daarna maken we weer een omschakeling fout. 2-1. Sarah Rijzinga beloont haar inzet met 2 opvolgende doelpunten tot een rustand van 2-3.

De tweede helft krijgen we meer vat op de wedstrijd. Verdedigend en hun snelheid van omschakelen kregen we goed onder controle. Ze stonden vaak te diep wat ons de kans gaf om te counteren. De voorsprong werd al vlug opgeschroefd. Mariel Miedema maakt de 2-4, waarna Linda Visser countert en in een flits de mee snellende Amber van der Dong aanspeelt op links. Hoe Cool kan een 14 jarig talent dan ook zijn. Super ingeschoten 2-5. Mariel Miedema scoorde ons laatste doelpunt snoeihard vanaf links ketst via de handen van de keeper de bal in het doel. 2-6. In de laatste minuten lopen we met onoplettendheid en met wat pech nog 2 tegen doelpunten op. Eindstand 4-6.

Hiermee is zo goed als zeker dat de tweede plek behaald is en een kampioenschap nog zeker mogelijk is. Dit is voor ons een “must ”omdat wij weer een stapje willen maken naar de Eredivisie voor vrouwen.

Speelsters; Mariel Miedema, Mariska Nieborg, Martine Kooiker, Amber van der Donk, Annouk van der Donk, Linda Visser, Anita Nieuwenhuis, Sarah Rijzinga.