Nieuw Roden succesvol op internationaal toptoernooi in Polen.


IMG_9182.JPG

MOSIR "International FUTSAL CUP"

Mosir is een organisatie die voor de Poolse overheid/gemeenschap sportactiviteiten organiseert. Met doel promotie voor het hele sportgebeuren in hun regio.

De teams die hun hadden uitgenodigd maakte ons nieuwsgierig. En gingen dan ook direct op de uitnodiging in. Landskampioenen uit Finland, Oekraïne en uit het eigen Polen waren aanwezig. En nog hoog geklasseerde teams uit Slowakije en Hongarije.

Doordat er meerdere selectie spelers nog “veld ”verplichtingen hadden en een paar geblesseerden, hebben we een beroep gedaan op drie meiden uit de junioren groep. Amber en Annouk van der Donk en keepster Sanne van Steenwijk maakten ons nog compleet tot 7 speelsters. De eerste dag was een trainingshal geregeld waar we mochten trainen en/ of een oefen wedstrijd spelen. We verkozen voor het laatste en kregen de jongens van de plaatselijke school als tegenstander. Avonds werd ik opgehaald om de briefing van de teams bij te wonen. Dit onder het genot van heerlijk eten en uiteindelijk teveel Wodka of andere sterke drank.

Facebook - Gehuldigd als 2e en Martine Kooiker als beste teamspeelster en Nancy

De volgende dag bij binnenkomst sporthal, hadden we de tijd om de eerste twee ploegen te zien voetballen. Hierbij werd iedereen even stil en dacht, o jee.. hoog niveau. Nu waren dat achteraf ook de betere ploegen. Er werd gespeeld volgens de FIFA regels maar dan 2x 15 min. De eerste wedstrijd in de poule werd door ondanks ons betere spel verloren met 2-1. Martine Kooiker viel deze wedstrijd na 5 minuten al uit omdat ze behoorlijke trap had gekregen op haar reeds gekneusde voet. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen een regionaal Pools team en deze werd met ruime cijfers gewonnen. Hierin speelden de zusjes van der Donk een grote rol. Koelbloedig lieten ze zien hoe je 1 op 1 een keeper moet passeren. Na de wedstrijd kwam Sanne van Steenwijk met een verkrampte rug van het veld. Deed veel pijn en door waarschijnlijk verkeerd ademen en benauwde lucht viel ze flauw… De medische hulp was snel ter plaatse. En na een tijdje besloten ze toch maar om even naar de dokter in het zieken huis te gaan. In de Ambulance 500m verder getransporteerd. En tegen die tijd knapte Sanne alweer wat op. En toen de dokter besloot haar een nachtje te houden was haar blik voldoende om te weten dat dit niet ging gebeuren. Ik heb evenals voor Jolien in Italië maar een vrijwaring getekend.

De tweede speeldag werden we geloot tegen onze poule winnaar waarvan we al de dag ervoor hadden verloren. Nu moesten we niet weer dezelfde fout maken. En de tactiek aanpassen. Dit resulteerde in een goede wedstrijd en nu werd deze gewonnen met 6-0.

De Finale moest er gespeeld tegen de Finse landskampioen Ilves Tampere. Een geweldig team met voldoende goede spelers op de bank. En dit terwijl Martine Kooiker moest spelen met Ibo/aspirine cocktailtjes. En Sanne van Steenwijk last van haar rug heeft. Dus 5 volwaardige speelsters. Afgesproken met de speelsters om te verdedigen op eigen helft, om ruimte te creëren voor een counter. Een verdediging fout werd meteen door hun afgestraft 0-1 achter in de 3e minuut.

Doordat we geen gaten lieten vallen in het klein maken, verslapten hun met het strak inspelen van elkaar. In een flitsende beweging werd de bal onderschept en met een vlijmscherpe counter werd het 1-1. Dit gebeurde nogmaals in de tweede helft 2-2. Adreline deed de pijntjes verdwijnen. Sanne van Steenwijk was foutloos en wist zelfs met de lange inworpen de voor roede te bereiken. Met nog 5 min te spelen wilden we voor de winst gaan. Tijdens de Time-out rust genomen om daarna nog even 5 minuten vol druk zetten. Dit met de snelheid van Nancy Loth en Martine Kooiker wisten ze niet mee om te gaan en we overrompelden hun telkens. Knetterharde duels gingen onze dames helemaal tot het gaatje. Linda Visser verbaasde iedereen in haar omschakeling en Mariel Miedema liet geen spaan heel van een aanstormende aanvaller. Veel kansen kregen we hierdoor maar de bal ging er maar niet in.. Penalty’s moesten de uitkomst brengen. Linda visser en Mariel Miedema schoten evenals de tegenstanders de bal onhoudbaar in de netten. Nancy Loth was nu hier de pechvogel met de derde penalty. Helaas, maar toch weer een goed toernooi gespeeld. En gezien het niveau is zilver een waardevolle prijs .

Speelsters: Linda Visser Mariel Miedema Martine Kooiker Nancy Loth Amber van der Donk Annouk van der Donk Sanne van Steenwijk

Deelnemers toernooi:

1. FC Belichanka Oekraine 2. Ilves Tampere Finland 3. Vvnieuw Roden Nederland 4. Futsal Tolna Hongarije 5. Grizzly Slovakia Kośice Slowakije 6. UKS Medan Gniezno Polen 7. GOL Częstochowa Polen 8. ASPN Viking Aleksandrów Polen 9. Kresowiak Orion-Siemiatycze Polen

1.jpg