top of page

Finaledag eredivisie Beach Soccer Scheveningen

‘Zondag 26 juli: Beach soccer, Scheveningen.

Aangezien het zaterdag slecht weer was, waren de wedstrijden van die dag naar zondag verplaatst. Hierdoor kregen wij ook te maken met een aangepast speelschema. De bedoeling was dat we om half 8 zouden vertrekken, maar dat tijdstip werd door het aangepaste schema half 7.

Wij verzamelden bij de loods in Leek, waar we vervolgens samen naar Scheveningen vertrokken. Eenmaal daar kleedden de meiden zich om en keken we tijd

ens het wachten naar een voetbalwedstrijd die toen gespeeld werd.

Met prachtig weer speelden wij de eerste wedstrijd tegen HTC in het “Beach Soccer stadion”. Zij spelen eredivisie. In de 4e minuut kwamen onze meiden op een 0-1 achterstand, maar in diezelfde minuut maakte José gelukkig gelijkspel. Met nog 5 minuten te gaan werd het 2-1 en uiteindelijk nog 2-2. Dit resulteerde in penalties. Linda en José misten beide hun penalties. Jildau daarentegen nam haar penal koeltjes en scoorde. Annouk was onze keepster die dag en had één penal bijna tegengehouden, maar helaas was dit niet genoeg.

De tweede wedstrijd was tegen MZC 11, die een kwartier te laat kwam opdagen. Het spel was erg traag en er was weinig actie/beweging. Waarschijnlijk had dit te maken met het lange wachten en het mooie weer. Door slordigheid kregen wij te maken met een 1-0 achterstand. Gelukkig herpakten de meiden zich en werd de gelijkmaker door Sterre gemaakt. Die tikte de bal erin op aangeven van José. Uiteindelijk kwam het team nog écht op dreef: de tweede goal was een mooi opgezette aanval waaruit Linda scoorde. Eindstand: 2-1.

Tegen De Laatste Optie speelden wij ook een prima wedstrijd. Het ging redelijk gelijk op, want de tegenstander had een aantal pogingen op onze goal gedaan. Gelukkig was daar onze keepster Annouk die de ballen tegenhield en ze vervolgens snel weer naar onze spitsen gooide. Het waren dan ook Linda en José die beide scoorden door de mooie worpen van Annouk. Eindstand: 2-0.

De laatste wedstrijd was een speciale wedstrijd. Wij mochten namelijk tegen het promoteam spelen. Daarin speelden o.a. Fred Grim, Pascal Bosschaart, Olaf Lindenbergh, Michael Mols en Yes-R. Natuurlijk had het promoteam overwicht tegenover de meiden, maar dat had verder geen invloed op de gezellige sfeer die heerste. De mannen zetten een aantal mooie aanvallen op waar ook goals uit kwamen. En onze dames deinsden niet terug, maar probeerden er tot de laatste seconde nog wat uit te halen. Dit lukte. José scoorde in de eindfase nog een fraaie goal. Eindstand: 1-6.

Na de wedstrijd tegen het promoteam trad Yes-R nog op en niet veel later gingen wij met z’n allen in de regen naar huis. Al met al hebben we een leuke en gezellige dag gehad!

Geeindigd bij de laatste 4 van Nederland en als toetje een Demo wedstrijd tegen BNers.