Nieuw Roden Vr1 wint met ruime cijfers van Eext Vr1

Nieuw Roden Vr1 combi ruime winst op Eext Vr1

Met elf dames vertrokken naar Eext. Larissa Nijland en Linda Visser hadden vrijaf. De eerste helft werd er matig gespeeld. We gaven teveel ruimte weg en waren slordig met onze eigen opbouw en het afmaken daarvan. Wel wisten Anita Nieuwenhuis en Martine Kooiker nog te scoren en Jildau Huitema (Bill) tekende de 0-3 aan. Met deze voorsprong leek de wedstrijd beter te gaan verlopen. Maar niets was minder waar, vele fouten volgden en we hadden geluk dat Eext ons niet trakteerde op een 4-3 achterstand. Van de 4 weggegeven kansen benutte Eext er 1. De ruststand was dan ook 1-3.

Na de rust liep het van begin af aan beter. Een afvallende bal uit een corner belande bij Amber van der Donk die schoot vanaf de 16 meter de bal feilloos in de linker bovenhoek. 1-4. Martine Kooiker die nog met haar bruine vakantie benen er toch noch een versnelling wist uit te halen maakte de 1-5 Onze hardwerkende en altijd met een lach op haar gezicht Rayenne Hatusupy werkte zich helemaal het apelazarus en liet haar actie afmaken door Annouk van der Donk. Cool als Annouk is had ze nog 2 bewegingen nodig om haar tegenstander en keeper het bos in te sturen.1-6. Onze balvaste controlerende spits Nikki Bosman had vandaag voldoende bewegingsruimte in haar blauwe shirt en wist uit een corner te scoren. Als slotstuk zet Nikki nog twee spelers op het verkeerde been en uit de ruimte die ze creëert scoort ze de 1-8 en tevens de eindstand.

Volgende week spelen we thuis tegen Helpman Vr2 om 14.30 uur.