top of page

Geen verliezers in Pernis.

SCHIEDAM- Voor onze derde uitwedstrijd waren we afgereisd naar Schiedam. In de Margriet hal wachtte ons na 2,5 uur rijden een warm ontvangst van Sharon van Zadelhoff, Haar Club Pernis was voor deze avond een geduchte tegenstander. Pernis was immers de Nationaal beker kampioen en finalist in de Super Cup. Beelden van deze wedstrijd zijn door ons aandachtig bestudeerd. Hun manier van spelen werd hierin zichtbaar. En zeker ook hun fantastische speelsters met hun skills. Met deze gegevens is onze trainer Andy de Jong met de selectie aan het werk gegaan en heeft ons na de laatste training met een duidelijke opdracht naar Pernis gestuurd. Het houden aan je taak in en met je team zou bepalend worden voor het verloop van de wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal werd meteen duidelijk dat Pernis niet ging afwijken van hun gebruikelijke speelstijl. Voorspelbaar en bloedlink zodra hun diepste speelster de bal aangespeeld kreeg. Voor ons een les verdedigen en taak houden op het allerhoogste niveau. Ook onze toernooi finale wedstrijd in Polen tegen de Finse landskampioen ILVES FS Futsal was dit jaar gelijkend aan deze wedstrijd in Pernis.

We werden direct onder druk gezet en moesten alle zeilen bijzetten om niet hier afgestraft te worden. In de achtste minuut gingen we in de fout en Britt Bruinsma scoorde de 1-0 voor de thuisclub. Het verdere verloop van de wedstrijd werd er door ons goed verdedigd en de taken uitgevoerd. Een enkele keer werd hiervan afgeweken omdat de drive om te scoren bij meerdere van onze speelsters zo groot is dat ze niet het geduld konden opbrengen om op de echte kansen te wachten.

We kregen meerdere counter mogelijkheden die onbenut bleven, onnauwkeurigheid en soms verrast door de ruimtes die we kregen wisten we niet te profiteren. In de tweede helft in de 31e minuut komt dan toch het moment waarin de perfecte counter wordt uitgevoerd. Na verdedigend de bal veroverd te hebben door onze snoeiharde verdediger in vorm Mariel Miedema, wordt Martine Kooiker razendsnel aangespeeld. Na haar snelle actie langs de zijlijn vindt ze inlopend bij de tweede paal onze scoring ongeduld) Sarah Rijzinga. Goed voor de man komend laat Sarah Rijzinga keepster Bianca Troost kansloos. 1-1. Niet op de klok kijken en gewoon je ding blijven doen pakte goed uit. Kansen op een voorsprong waren er ook. Als aan het eind van de wedstrijd Pernis nog eens vol gas geeft houden we stand. Mede doordat diegenen die vorige week niet in de wedstrijd zaten deze week het team wel completer maakten. Dit kon de niet fitte maar wel spelende Nancy Loth opvangen en ook onze nieuwste teamgenoot Mariska Bosma en onze 15 jarige Larissa Nijland konden hun steentje bijdragen aan dit gelijkspel, dat aanvoelt als een gewonnen wedstrijd.

Tevreden met 1 punt en een zeer leerzame wedstrijd konden we weer naar huis en de afstand deed daar geen afbreuk aan.)

Pernis - KTP Nieuw Roden 1-1 Speelsters: Joukje van de Meer (k) Mariska Nieborg Martine Kooiker Linda Visser (a)

Sarah Rijzinga Nancy Loth Mariel Miedema Larissa Nijland Mariska Bosma Next game: Zuidoost United Amsterdam – KTP Nieuw Roden 9 oktober 2015, 20.30 uur Bijlmer Sportcentrum


3 views

Recent Posts

See All
bottom of page