HFC'15 kansloos in Nieuw Roden

Nieuw Roden Vr1 - HFC Vr1 5-0

Nieuw Roden, De aanloop naar deze wedstrijd was niet optimaal. Onze aanvoerster Anita Nieuwenhuis melde zich morgens om 5.45 uur af voor de wedstrijd. Kotsend met de toiletpot als beste vriend gooide roet in het eten. Spelen werd ook onmogelijk gemaakt voor Mariska Nieborg. Oorzaak: Opgesloten in een defecte trein. Met een aanpassing in de opstelling begonnen we niet compleet de strijd.

HFC’15 Vr1 is altijd een lastige tegenstander geweest in en buiten de lijnen, maar dan onder hun vorige naam CSVH. Bert Knapper de nieuwe trainer/coach van HFC’15 heeft als doel een kampioenschap voor de dames uit Hoogkerk. Daarentegen willen wij met dit combiteam promoveren en in de A-categorie gaan spelen en het niveau veld daardoor dan beter te laten aansluiten op ons niveau zaal. Dus er stond wel degelijk wat op het spel deze middag. En iedereen was gefocust bij aanvang van de wedstrijd. Al gauw werd duidelijk dat HFC’15 een te kloppen tegenstander was. We lieten ze van begin af aan achter de feiten aanlopen. Onze 14 jarige centrum speler Amber van der Donk moest het in het begin nog wel Fysiek afleggen tegen de aanvoerster van HFC’15, maar na een paar duels wist ook Amber van der Donk haar mannetje te staan en speelde evenals het gehele team een puike eerste helft. Dit resulteerde dan ook in een doelpunten festijn waarin onze spits Nikki Bosman er lustig op los scoorde met een onvervalste Hattrick. Martine Kooiker vulde deze nog eens aan met 2 doelpunten en de terechte tussenstand was dan ook een 5-0 voorsprong. In de rust werd lof uitgesproken aan het team. Dat we individueel vaak de betere spelers hebben staan in het veld met ook nog veel potentie, wilde niet altijd zeggen dat je als team er ook staat. Vaak tegen “mindere” tegenstanders is de concentratie ook minder. Nu was zoals we altijd graag willen de wedstrijd in de eerste helft al gespeeld. En in de tweede helft moesten we alert zijn en ons niet meer laten verrassen. En vooral alles heel houden. Dit gebeurde en zonder doelpunten werd ook de tweede helft door ons gecontroleerd uitgespeeld.

fotografie: Sem Stekelenburg, alias van Tellingen. Next game: Bekerwedstrijd: Nieuw Roden Vr1 - SV Haulerwijk Vr1 24 oktober 2015, 14.30 uur