Strijd der debutanten.

Leek. Zowel HOVOCUBO als KTP Nieuw Roden zijn nieuwkomers in de eredivisiezaal. Beide teams hebben al verrassende uitslagen op het scorebord getoverd. Beide teams bulken van ambitie en de leiding die elkaar vaak even bijpraat over voetbal. Beide teams staan in de kwart finale landelijke beker. Zou dit de basis zijn geweest voor een gelijkspel? Of waren er toch nog verschillen? Ja, die waren er! Coach Rudy Monden drinkt het liefst Chocomel en Coach Wiebe Kooiker drinkt liever een aan voetbal gerelateerd drankje. Op basis hiervan kan gevonden worden dat 3 punten aan de meest complete ploeg toekomt. KTP Nieuw Roden. Binnen de lijnen waren het de dames die het moesten doen. En vanaf de eerste seconde werd duidelijk dat de punten niet verdeeld mochten worden. In een razend tempo werd er over en weer druk gezet, omgeschakeld en verdedigd. Zonder fouten zou dit niet mogelijk zijn geweest. Helaas moest KTP Nieuw Roden hierdoor een tegendoelpunt incasseren. Bouchra Ait L'Hou was de kwelgeest en vanaf de 14é minuut keek KTP Nieuw Roden tegen een 0-1 achterstand aan.

Tweede helft Ondanks dat HOVOCUBO een “volle” bank aan spelers had en KTP Nieuw Roden maar over twee wissels konden beschikken, was KTP de bovenliggende partij in de tweede helft. Meer inzet en meer beleving dan bij HOVOCUBO. De vele individuele kwaliteiten bij HOVOCUBO werden uitgeschakeld. In het creëren van kansen vond KTP in de 29é minuut het doel. 1-1 door een counter die benut werd door Jildau Huitema. Op basis van de tweede helft had een thuis overwinning niet misstaan. Duidelijk werd wel, dat alle speelsters KTP Nieuw Roden een geweldige groei ondergaan en potentie ombouwt tot resultaat. In het eredivisie avontuur wordt Landskampioen OS Lusitanos de volgende uitdaging voor KTP Nieuw Roden.

Speelsters: Joukje van der Meer Esmee de Vries Mariska Nieborg Martine Kooiker Mariska Bosma Nancy Loth Jildau Huitema Sarah Rijzinga Next game: OS Lusitanos – KTP Nieuw Roden 27 november 2015. 20.30 uur. Aristos Amsterdam