Nieuw Roden Vr1 door naar de 3e ronde beker.

Muntendam Vr1 – VV Nieuw Roden Vr1 1-5

Muntendam, Slechte weervoorspellingen en slechte velden kunnen voor bekerwedstrijden niet een reden zijn tot afgelasting. Een bekerwedstrijd moet dan ook altijd gespeeld worden. Ook als de gast gevende club geen velden bespeelbaar heeft dan moet er gekeken worden of de bezoekende club wel bespeelbare velden heeft. Als dit ook niet mogelijk is dan moet er worden uitgeweken naar een locatie waar alsnog gespeeld kan worden. Muntendam liet het niet zover komen en ondanks dat ze een prachtig tweede veld hebben liggen moesten wij spelen op hun derde veld. Een veld die zo slecht was dat je daar niet met je ergste vijand op wil spelen. Het deed mij denken aan het slechtste veld drie jaar geleden in el Campo in Dongo Italië. Alleen nu was de ondergrond niet hard, maar drassig. Na het eerste fluitsignaal werd meteen duidelijk dat we het moeilijk hadden om goed te spelen. Muntendam maakte het ons ook niet gemakkelijk en ging stevig de duels in. De wedstrijd was niet voorspelbaar en het duurde 20 minuten dat er na meerdere kansen door ons gescoord werd. Op een voorzet van rechts scoorde Linda Visser laag door de verdediging de 0-1. Onze goed spelende aanvoerder Jolien Penning moest 10 minuten erna ingrijpen en maakte de perfecte sliding op de bal met daarachter de snelle tegenstander. De scheidsrechter zag dit in omgekeerde volgorde en was niet onder de indruk van Joliens protest. En Jolien Penning was niet overtuigd dat deze scheidsrechter kaarten op zak had, want dan was er al een Muntendamse naar de kleedkamer gestuurd na een schandalige overtreding 5 minuten ervoor. Een vrije trap tegen werd funest doordat onze keepster tot diep in de blubber zich niet sterk genoeg kan afzetten waardoor de bal over haar heen in het doel belande. 1-1 Tweede helft In de rust handend warmend aan een kop thee, werd er duidelijk gemaakt aan een aantal speelsters dat er meer van hun verwacht werd. Het niet in de wedstrijd zitten en conditioneel zwak op dit zware veld moesten we de tweede helft overwinnen. Een betere spel opbouw en duels op “as” moesten gewonnen worden. Iedereen was zich hiervan bewust en bij aanvang tweede helft werd dit ook gelijk uitgevoerd. Veel kansen werden gecreëerd en uiteindelijk weten de jongste spelers van het veld (samen 28 jaar) elkaar te vinden en op een voorzet van Amber van der Donk, kopt Annouk van der Donk de bal er bij de tweede paal in. 1-2. Iedereen had zich waarschijnlijk aangepast aan dit veld en de speelsters vonden elkaar nu moeiteloos. Met als gevolg dat Muntendam er niet meer aan te pas kwam. Uit een corner van Jolien Penning wist Martine Kooiker op fraaie wijze de 1-3 te scoren. Jildau Huitema geeft een steek pass op Linda Visser en schiet deze onberispelijk in de verre hoek 1-4. Kort daarna ziet Martine Kooiker, Amber van der Donk vertrekken richting tweede paal en Amber maakt de 1-5. We zijn allemaal heel gebleven en de wissels die we niet hadden hoefden niet in actie komen. Compliment aan het team om ook in deze slechte omstandigheden dan toch weer de draad op te pakken en de wedstrijd in de tweede helft overtuigend weet te beslissen.