KTP wint van de Landskampioen en supercup winnaar OS Lusitanos

Amsterdam. Niets weggeven is niet verliezen. Als je daarna een meer scoort als je tegenstander ben je “koopman”. Met respect voor de landskampioen en supercup winnaar, was de stelling één meer scoren als je tegenstander niet reëel. Eerst zorgen dat je alles “dichthoud”, niet teveel risico’s nemen en het geduld opbrengen om het doelpuntje meer te maken.

De Bondscoach Marius Privee schreef in zijn wekelijkse eredivisie voorbeschouwing; ·Landskampioen Os Lusitanos krijgt KTP Nieuw Roden op visite. De thuisploeg speelt wisselend. Het won afgelopen week van Zuidoost United. De bezoekers komen steeds dichterbij het niveau van de eredivisie. Het zal zeker geen gemakkelijke avond worden voor de vrouwen van de thuisploeg.

Ik weet niet of de thuisploeg wisselend speelde, aan hun resultaten te zien viel dat nog wel mee. Het al dan wel wisselend spelen werd dan ook vaak veroorzaakt door de tegenstander. De huidige competitie verteld dat er met meerdere clubs rekening gehouden moet worden en dat mede door deze clubs er een interessante en spannende competitie is ontstaan. De visie en besluit van de KNVB vertegenwoordigd door Marius Privee en Ron Kouwen om met 12 teams te starten in plaats van verder te gaan met 9 teams heeft de eredivisie misschien wel gered na het afhaken van Morado en FSG uit Sittard. KTP Nieuw Roden is hier erg blij mee en dankbaar voor dit geboden fantastisch avontuur in de eredivisie zaal. Het brengt onze club (regionaal)veel positiviteit en beleving bij het dames voetbal.

Deze wedstrijd hadden we twee nieuwe speelsters in de selectie. Renee Huizinga en Amber Bandringa zijn zeer talentvol en dan ook een welkome versterking. Helemaal door afwezigheid van speelsters met blessures en andere werk/stage verplichtingen. Nog nooit hadden deze meiden zaalvoetbal in competitie verband gespeeld. In overleg met hun is er een spoed programma opgesteld om zo vlug mogelijk aan te kunnen haken. Door in twee weken tijd 3/4 wedstrijden met onze andere teams te laten meespelen en het bijwonen van de trainingen leverde een goede aanvulling voor onze selectie. Het uitvoeren van taken na het bepalen van de speelwijze leverde een bloedeloze eerste helft op. Kansen over en weer die niet benut werden. De snelle omschakeling van OS Lusitanos werden ons net niet fataal.

Tweede helft, Os Lusitanos zet een tandje bij en KTP Nieuw Roden werd in de eerste 8 minuten hierdoor bijna meerdere keren verrast. De rust werd bewaard en ook werd er niet afgeweken van onze taken en speelwijze. Geduldig blijven wachten om uit de meerdere geboden en gecreëerde kansen te scoren. Een 0-0 einstand zou immers ook niet misstaan hebben ondanks dat geen van ons hier tevreden mee zou zijn. Lusitanos dacht er net zo over en maakte gebruik van een vijfde speelster door keepster Petra van Beek mee te laten spelen. Door de snelheid van onze voorste speelsters konden we ook deze storm aan. Een paar keer kregen we hierdoor een counter mogelijkheid, maar deze werden niet benut. Tot in de voorlaatste minuut uit een snelle omschakeling die goed uitpakt. Mariska Nieborg met een geweldige eindsprint Petra van Beek kansloos laat. De seconden tikken weg en er ontstond geen gevaar meer. Dolblij en trots op onze prestatie bedanken wij scheidsrechters en tegenstanders. Samen met Zuidoost United drukken we nu tegen de gewilde vierde plek aan die toegang geeft tot de play-off. Of dit voor KTP Nieuw Roden in dit eerste eredivisie jaar realistisch is zal de tijd leren. Blij al met de prestaties tot nu toe kijken we uit naar de volgende thuiswedstrijd tegen Drachtsterboys as vrijdag 4 december 19.45uur sportcentrum Leek.

Speelsters; Joukje van der Meer Mariska Nieborg Martine Kooiker Linda Visser Renee Huizinga Mariska Bosma Nancy Loth Jildau Huitema Amber Bandringa