KTP Nieuw Roden op jacht naar de Play-offs.

Voor deze wedstrijd kon KTP maar beschikken over zeven basis speelsters. Dit gaf kans aan de jonge meiden om mee te doen op het hoogste niveau.

Ook onder de jonge dames waren er meerdere niet beschikbaar. Voor Larissa Nijland (16jr)was dit de tweede keer dat ze met de hoofdmacht meespeelt in de eredivisie. Annouk van der Donk(15jr) maakte haar debuut. Beiden deden dit met verve!

Pro Futsal Club was een niet te onderschatten tegenstander. Pro Futsal had immers ook van de koploper Reiger Boys gewonnen. Ook beschikte PFC over een drietal talentvolle meiden van 15 en 16 jaar oud. De goede start van dit jaar wil KTP doorzetten met inzet het bereiken van de Play-offs.

Renee Huizinga zette al na 4 minuten de toon. 0-1. Hoog druk zetten leverde kansen op. In de 9é en 10é minuut krijgt de keeper van PFC twee doelpunten op haar naam na inzet van Linda Visser en Renee Huizinga. Wonderlijke beslissing van de arbitrage. De arbitrage hoofdpiet Dhr.Verheyden kwam over uit het Brabantse en er heerste de hele avond een carnavals/ vrolijke stemming. Zijn kompanen Dhr. Domhof en Dhr. van der Laan waren eveneens een avondje uit en met veel enthousiasme waren ze aanwezig. De leiding was in goede handen en er was dan ook niets op het drietal aan te merken.

Laura van Enck strafte een fout van KTP af. 1-3 na een kwartier spelen. Linda Visser mocht vervolgens wel een doelpunt op haar naam schrijven. Unaniem besliste het arbitrale (cocktail)) trio dat de nummer 5 van KTP Nieuw Roden de 1-4 op haar naam kreeg.

Tweede helft Gelijk in de tweede helft werd door onoplettendheid, Jasmijn Jansen de plaaggeest van KTP. 2-4 al in de derde minuut van de tweede helft. Renee Huizinga, Linda Visser en Jildau Huitema voerden de stand geleidelijk op naar 2-7, waarna de aanvoerster van PFC in de 35é minuut al haar inzet beloond ziet met de 3-7. Twee minuten erna zet wederom Renee Huizinga de eindstand op het bord 3-8. Een terechte overwinning van KTP Nieuw Roden die de gehele wedstrijd domineerde. Speelsters; Joukje van der Meer, Larissa Nijland, Linda Visser, Jildau Huitema, Martine Kooiker,Nancy Loth, Annouk van der Donk, Renee Huizinga, Amber Bandringa.

Volgende week spelen we thuis de halve finale beker. Drachtster Boys komt op bezoek en beloofd op voorhand een geweldige voetbalavondje te worden met veel publiek. Niet alleen de jacht naar de Play-offs, maar ook de jacht naar de landelijke beker is deze avond de inzet.