top of page

Nieuw Roden Mb Kampioen van het KNVB Kersttoernooi

Na succesvol de voorronde door te zijn gekomen, restte nog de finale dag van het KNVB Kersttoernooi. De finaledag wordt jaarlijks gehouden in Franeker waar alle jeugd finalisten strijden om het kampioenschap district noord. Dit jaar deden er meer dan 900 jeugdteams mee.

De vier overgebleven finalisten uit de regio’s waren: SJO HH'97 MB1 (Hollandscheveld), Nieuw Roden MB1, SC Franeker MB1 en VIOD MB1.

Bij de eerste wedstrijd tegen SC Franeker werd al vlug duidelijk dat Nieuw Roden voor Franeker een maatje te groot was. Resultaat 5-0 winst voor Nieuw Roden. Dit gaf Nieuw Roden moed voor de volgende wedstrijd die tegen de talenten van VIOD gespeeld moest worden. VIOD was al meerdere keren winnaar van dit toernooi en eerder deze dag werd VIOD Mc kampioen.

De verwachtingen waren hooggespannen omdat deze wedstrijd weleens bepalend kon zijn voor het kampioenschap. Tot grote verbazing zakte ons spel niveau naar een dikke onvoldoende en ook VIOD kon geen potten breken, zelfs toen Esmee de Vries twee minuten straftijd kreeg en Nieuw Roden met 3 speelsters verder moest. Na de twee minuten was de stand nog steeds 0-0. Annouk van der Donk scoorde voor Nieuw Roden de gewilde 1-0. Niet lang daarna gaf Annouk VIOD een cadeautje door de bal voor het doel langs uit te verdedigen. Een fout die niet meer bij ons thuis hoort gaf nu toch aan het niveau van het vandaag vertoonde spel. Uiteindelijk maakte Amber van der Donk de 2-1 en haar zus Annouk had nog wat goed te maken en deed dit dan kort erna en bracht de eind uitslag 3-1.

De laatste wedstrijd tegen SJO HH'97 uit Hollandscheveld moest geen probleem meer kunnen geven gezien hun uitslag van 7-0 verlies tegen VIOD. Niets was minder waar… het spel zakte nu ook weer naar bedenkelijk niveau. De eind uitslag met een magere 2-0 winst sprak voor zich. Waren de blauwe dames moe gestreden door de vele wedstrijden de laatste weken? Positief is dat de meiden van Nieuw Roden ook op slechte dagen als deze dan toch een kampioenschap binnen weten te slepen. En dan ook op slechte dagen nog steeds goed genoeg zijn.


5 views

Recent Posts

See All
bottom of page