top of page

Nieuw Roden Vr1 wint in de hol van de leeuw bij HFC’15 uit Hoogkerk

Nieuw Roden Vr1 wint in de hol van de leeuw bij HFC’15 uit Hoogkerk

Hoogkerk/Nieuw Roden – De vrouwen van Nieuw Roden 1 moesten zaterdagmiddag aantreden op Sportpark Hoogkerk tegen de HFC’15.

Er waren veel toeschouwers uit Nieuw Roden op afgekomen om het elftal van coach Wiebe Kooiker te zien spelen.

Nieuw Roden kwam heel erg goed uit de startblokken, want het stond binnen 10 minuten al voor met 0-2, beide goals werden gemaakt door Stephanie de Witt.

Het leek daarna een makkelijke wedstrijd te worden, maar niets was minder waar. De scheidsrechter liet heel weinig toe, zodat er niet echt lekker door kon worden gevoetbald.

Dit was in het nadeel van een ploeg die lekker wilde gaan voetballen. Er kwamen wat kansjes voor Hoogkerk, maar keepster Sanne van Steenwijk wist het doel de eerste helft leeg te houden met een paar goede acties.

Renee Huizingha kreeg nog een opgelegde kans om te scoren, maar door een polletje ging de bal ver naast. Amber Bandringa mocht uit een vrije trap uithalen op het doel, helaas ging de bal rakelings naast het doel.

Zo gingen de dames met een 0-2 de rust in.

In de tweede helft moest Nieuw Roden even haar spierballen tonen en laten zien dat de blauwwitten toch de betere waren en technisch beter onderlegd waren dan de Groningers.

Linda Visser kreeg de bal op een presenteerblaadje voor het doel, maar helaas schoot ze de bal hoog over, waarschijnlijk door het lente zonnetje die in haar ogen scheen.

Toch was het Stephanie de Witt die een hattrick maakte waarna de stand op 0-3 kwam. Tien minuten later was er een prachtige opgezette aanval van Sharon van der Ploeg en Richella Wieringa vanaf de linkerkant, waardoor Linda Visser de 0-4 kon maken.

Nu was de ban toch wel gebroken zou je denken en dat Nieuw Roden nu lekker kon door duwen. Toch kwam een speelster van Hoogkerk even later na een counter alleen op de keepster af, maar laatste vrouw Mariska Nieborg stak daar een stokje voor en

haakte de doorgebroken speelster nog net buiten het strafschopgebied en moest met rood van het veld af. Nieuw Roden kwam hierdoor met 10 man te spelen en had even tijd nodig om hiervan te herstellen. Hoogkerk maakte

daar dankbaar gebruik van en scoorde meteen de 1-4. Jildau Huitema nam de taken over van Mariska en er kwam weer wat rust in het spel van Nieuw Roden. Ook met tien man bleef Nieuw Roden goed overeind, het leek zelfs of ze beter gingen

spelen, want Annouk van der Donk en Amber Bandringa konden zelfs nog hun goaltjes meepikken. Zo wist Nieuw Roden toch nog verdiend met 1-6 te winnen van HFC’15. Het was niet het beste spel wat Nieuw Roden liet zien, maar soms smaken die drie punten extra lekker.

Het doel om volgend jaar in de derde klasse te gaan spelen is hierdoor weer een stapje dichterbij gekomen.


15 views

Recent Posts

See All
bottom of page