KTP Nieuw Roden blijft winnen!

HOVOCUBO - KTP Nieuw Roden 3-4

Een wedstrijd die KTP Nieuw Roden wilde winnen om mee te blijven doen in de race om een plaatsje in de Play-off ’s.

In de thuiswedstrijd KTP – HOVOCUBO was 1-1 de uitslag.

Het scorend vermogen bij KTP was in de tweede seizoenshelft groot, Er werd gewonnen van meerdere tegenstanders met ruime doelsaldo’s. Ook nu lagen er binnen 13 minuten 3 ballen in het doelnet van HOVOCUBO. Renee Huizinga 3”, Linda Visser 4” en Amber Bandringa 13”. Maar aan het eind van de eerste helft viel KTP iets uit de organisatie en werd het onrustiger in het veld. Door onder andere het niet houden van taken en een gebrek aan juiste communicatie.

Tweede helft

Er werd meer druk gegeven door HOVOCUBO en KTP vergiste zich in het feit dat ze achterover kon leunen om de wedstrijd uit te spelen. Uit de statistieken blijkt dat HOVOCUBO haar huid thuis duur verkoopt. De verloren wedstrijden waren thuis met minimale verschillen. De eerste waarschuwing kregen we in de 28 minuut van Sarah Grooteman. 1-3. Renee Huizinga wist het saldo weer te herstellen 3 minuten later. 1-4. HOVOCUBO zette een eindsprint in, waar KTP niet direct een antwoordt op had. De organisatie die normaal blijft staan onder druk, faalde nu en in de laatste 5 minuten scoorde Bouchra Ait L'Hou voor HOVOBUCO twee keer. 3-4. Het eind signaal 3 minuten later bezorgde KTP de gewilde overwinning en een stijging op de ranglijst van vierde naar de derde plek.

Drs. Vijfje zorgde daarbij nog met een 3-3 gelijkspel tegen Reiger Boys dat er een groter gat werd geslagen tussen de top vier en de nummer vijf op de ranglijst (Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau.) De eerste vier plaatsten hebben recht op de Play-off ‘s. Met 5 punten voorsprong en nog twee wedstrijden te spelen kan KTP Nieuw Roden zich in de eerst volgende wedstrijd op 8 april veilig stellen om mee te doen om het Nederlands kampioenschap. Wel moet KTP de regerende landkampioen verslaan op 8 april. Als Reiger Boys diezelfde avond verliest in Schiedam tegen de koploper Pernis geeft ook de gewenste zekerheid. De kans op weer een nieuw avontuur klopt aan onze deur en de dames van KTP Nieuw Roden zeggen in koor, kom maar door!