Nieuw Roden Vr1 blijft op titelkoers na overwinning op Oranje Nassau uit Groningen.

Groningen/NIEUW RODEN - Ondanks het missen van meerdere basis speelster bewijst de groep dat ze uit een kwalitatief brede en voltallige selectie bestaan. Quelly Soumahu, Stephanie de Witt, Linda Visser en Anita Nieuwenhuis hadden allen een goede reden om niet te kunnen spelen.

Oranje Nassau had eerder dit seizoen laten zien tegen de "nu nog" koploper de Knickerbockers bijna met een overwinning van het veld te stappen. Gewaarschuwd zijn we altijd op de velden van ON. (Oranje Nassau)

Het damesteam van Wiebe Kooiker moest al vroeg uit de veren, want er werd zaterdagochtend al gespeeld om 10.00 uur, dat waren de meiden normaal niet gewend, want normaal gesproken wordt er om 14.30 uur gespeeld.

Met nog wat slaperige koppies en ook van de staf werd er aan de Kooiweg 1 in Groningen afgetrapt.

Oranje Nassau zou er alles aan doen om het Nieuw Roden zo moeilijk mogelijk te maken, maar die kwamen bedrogen uit, want binnen 10 minuten stonden de blauwhemden al voor met 2-0 met goals Annouk v.d. Donk met een kopbal en Nikki Bosman met een schot op doel. Een prachtig begin in de frisse ochtend voor Nieuw Roden.

Eigenlijk kwam O.N. niet echt aan het voetballen toe de eerste helft, want door de voortreffelijk spelende verdediging, onder leiding van Jildau Huitema als laatste vrouw, kwamen de Groningers maar mondjes maat op het doel af van Sanne van Steenwijk.

In de 19e minuut kreeg Nieuw Roden een hoekschop die genomen werd door Amber Bandringa. De bal vloog met een prachtige curve zo ineens bij de tweede paal over de keepster van ON het doel in. Een prachtig technisch kunstwerkje. Martine Kooiker wist in de 32e minuut zelfs nog de 4-0 te maken uit een counter. Toch kreeg ON voor rust nog een vrije trap rond de 16 meter. Nadat de muur door keepster Sanne goed heen was gezet, werd ze toch verrast door een goed ingeschoten schot van de tegenstander en gingen beide ploegen met 4-1 de rust in.

Na de rust wilde Nieuw Roden toch druk blijven zetten op de verdediging van de oranje spelers, maar het ging wat stroever dan in de eerste helft. Des al niet te min probeerde Nieuw Roden toch de bal in de ploeg te houden. Zo kon Nikki Bosman wederom scoren in de 60e minuut en leek het wel gedaan met de ploeg uit Groningen. ON kreeg nog een paar kansjes, maar die werden goed gepareerd door keepster Sanne en haar verdediging. Totdat er een kluts bal voor het doel plaatsvond en terecht kwam bij een speelster van ON, die daarna met een boogbal de bal net onder de lat schoot en het doel in ging, waarop de keepster kansloos leek. 2-5.

Toch kon ON totaal geen vat krijgen op dribbelaarster Renee “Puk” Huizinga. Ze soleerde een aantal keren door de verdediging van ON heen of ze er niet stonden. Helaas voor haar kon ze het niet bekronen met een doelpunt. De hardwerkende Amber v.d. Donk wist dit wel te bekronen, want zij wist in de 87e minuut de eindstand op 2-6 te zetten.

Het was een prima overwinning van het hele team van Nieuw Roden Combi 1. Een moeilijke wedstrijd werd toch achteraf best gemakkelijk gewonnen en blijft Nieuw Roden op koers om kampioen te worden.