top of page

KTP Nieuw Roden verslaat Drachten en gaat met een goed gevoel de play offs in.

Nieuw Roden/Drachten - Afgelopen vrijdagavond stond de laatste wedstrijd in de competitie eredivisiezaal op het programma voordat de play offs volgende week vrijdag van start gaan. Dat KTP Nieuw Roden de play offs hebben gehaald in hun eerste jaar in de eredivisie is natuurlijk al een prestatie op zich. De laatste avond tegen Drachtster Boys, stond dan ook geheel in het teken voor het eindklassement en hoe de play offs er dit seizoen uit gaan zien.

Je mag best wel concluderen dat Drachtster Boys een aartsrivaal is geworden van KTP Nieuw Roden en ook omgekeerd. KTP verloor dit seizoen nog in de halve finale KNVB Beker van de Friezinnen in extra tijd, dus hadden de vrouwen van coach Wiebe Kooiker nog wat goed te maken. In de eerste helft kregen Drachten een paar grote kansen, maar keepster Joukje vd Meer wist alle ballen tot nu toe foutloos te pareren. Voor Nieuw Roden schoot Renee Huizinga nog tegen de paal. Toch was het Marleen Reenders die in de 18e minuut Drachten op een voorsprong zette. Hierna ging KTP meer druk zetten. Renee Huizinga van KTP Nieuw Roden dribbelde dan ook even later langs de tegenstanders en stormde op volle snelheid op het vijandelijke doel af en schoot de bal genadeloos het doel in. (1-1) Gelijk na de aftrap van DFT ging Nieuw Roden gelijk weer druk zetten. Dit leidde in een foutieve pass van Drachten die in de voeten van Nancy Loth terecht kwam en daar meteen gebruik van maakte om de stand voor rust nog op 1-2 te zetten. Na rust bleef Nieuw Roden druk zetten op het spel van Drachten, wachtend totdat de tegenstander een foutje ging maken om die dan meteen via een counter af te straffen. Zo lukte het Martine Kooiker, door zo'n fout in de verdediging van DFT, in de 31e minuut de 1-3 te maken en de Friezinnen op de knieën te krijgen. Drachten kreeg nog wel zo haar kansjes, maar de zeer goed keepende Joukje van der Meer was niet meer te verslaan. En zo won KTP Nieuw Roden haar laatste competitie duel in en tegen DFT Drachtster Boys. Leuk extra detail is dat Nieuw Roden in 2016 ongeslagen is gebleven in de eredivisie zaal. Nieuw Roden springt nu over Drachtster Boys heen en komt op de derde plek te staan, wat betekent dat ze vrijdag 29 april hun eerste play off wedstrijd gaan spelen in Leek tegen OS Lusitanos. Een week later wordt er uitgespeeld in Amsterdam. Als hier geen winnaar uit komt dan wordt er een extra beslissingswedstrijd gespeeld op 13 mei. Al met al is het seizoen van KTP Nieuw Roden eigenlijk al dik geslaagd door de play offs te halen, maar dit ruikt stiekem nog naar meer. Het kan zo maar gebeuren dat KTP Nieuw Roden, uit het kleine dorpje in Drenthe, landskampioen van Nederland kan worden in de Eredivisie Zaal. En dat in hun eerste jaar! Zover is het nog niet, eerst maar in de finale terecht komen. We houden u natuurlijk op de hoogte!


7 views

Recent Posts

See All
bottom of page