top of page

KTP Nieuw Roden verliest nipt haar eerste play-off wedstrijd tegen OS Lusitanos uit Amsterdam.

NIEUW RODEN – Eindelijk was het dan zover voor KTP Nieuw Roden. De eerste wedstrijd die Nieuw Roden ging spelen in de play off en ook nog gelijk tegen drievoudig landskampioen Os Lusitanos uit Amsterdam.

De huidige landskampioen had trouwens nog niet kunnen winnen van KTP Nieuw Roden in de competitie. Sterker nog, Nieuw Roden wist alle twee wedstrijden te winnen.

Door Alex van der Molen

Maar dat het afgelopen vrijdagavond een moeilijke opgave zou worden voor Nieuw Roden, daar was iedereen het wel over eens. De play off wedstrijden spelen is dan toch weer een heel ander verhaal dan een wedstrijd spelen in competitie verband.

Nieuw Roden heeft nog niet de ervaring om onder druk een play off te spelen zoals de Amsterdammers dat wel al een aantal jaren hebben gedaan.

Dit was ook aan de speelwijze te zien van KTP. Ze begonnen een beetje verstijfd aan de wedstrijd, maar ook Lusitanos had het moeilijk om het spel te maken. Het leek de eerste helft meer op een schaakwedstrijd.

Toch was Nieuw Roden in de eerste helft de betere ploeg. Na de bal wat rondgespeeld te hebben door beide ploegen, had Renee Huizinga een hele grote kans om de wedstrijd open te breken, maar helaas haar afstandsschot spatte uiteen op de paal.

Mariel Miedema wist het Lusitanos ook nog moeilijk te maken, want met een diagonaal schot die ze afvuurde, kon de Amsterdamse keepster de bal nog net uit het haar doel tikken.

Beide teams kwamen daarna niet verder dan een paar kleine kansjes op het doel, maar beide keepsters wisten dit allemaal makkelijk te pareren.

Na de rust kwam Os Lusitanos beter uit de startblokken. Dit resulteerde binnen een minuut in de 0-1 door Petra Verbeek. Ze schoot de bal diagonaal naast keepster Joukje vd Meer het doel in.

Nu was het voor Nieuw Roden alles of niets, want er moet eigenlijk gewonnen worden om een goede uitgangspositie te krijgen voor de tweede wedstrijd, die volgende week vrijdag in Amsterdam wordt gespeeld.

Nieuw Roden probeerde wel het spel te maken, maar Lusitanos probeerde de foutjes af te straffen en op de counter KTP af te bluffen. De Amsterdammers wisten hierdoor een keer de paal te raken toen een doorgebroken speelster alleen op

de keepster af ging van Nieuw Roden. Hier kwamen de vrouwen van Wiebe Kooiker goed weg, anders was de wedstrijd waarschijnlijk al in het slot gegooid. Nancy Loth moest nog een keer aan de noodrem trekken om een doorgebroken speelster professioneel tegen te houden.

Hiervoor kreeg ze wel de gele kaart voor. Even later kreeg ook Jaclyn Leiwakabessy van Lusitanos nog een gele kaart na herhaaldelijk kritiek te leveren vanaf de bank op de scheidsrechter, die hier niet van gediend was.

Er was niet veel tijd meer over voor Nieuw Roden, dus ging keepster Joukje vd Meer ook mee voetballen, zodat er meer druk op doel van de Amsterdammers gezet kon worden. Zo kon Joukje zelf ook nog van afstand schieten op het doel van Lusitanos,

maar de keepster kon de bal nog net over de lat tikken. Direct daarna ging ook het eindsignaal af van het scorebord. KTP Nieuw Roden verliest toch best wel onnodig met 0-1 van Os Lusitanos uit Amsterdam. Een gelijkspel was achteraf eerder terecht geweest voor beide ploegen.

Nieuw Roden moet nu twee keer winnen in Amsterdam om de finale te kunnen bereiken. Een moeilijke opgave, maar KTP Nieuw Roden is nog zeker niet kansloos om het nog tot een goed einde te kunnen brengen. Foto's Jannes Veenstra

Volgende Play- Off wedstrijd, as vrijdag 6 mei.

OS Lusitanos vs KTP Nieuw Roden Aristos hal te Amsterdam.

Foto’s Jannes Veenstra


3 views

Recent Posts

See All
bottom of page