Sterk en collectief Nieuw Roden Vr1 liet zich niet verrassen door Helpman uit Haren.

Haren/Nieuw Roden – Zaterdagmiddag stond de wedstrijd Helpman Vr2 tegen Nieuw Roden Vr1 op het programma.

Op het sportcomplex aan de Rijksstraatweg 14 in Haren werd om 14.00 uur afgetrapt op het kunstgrasveld. De thuiswedstrijd werd door Nieuw Roden al gewonnen met maar liefst 12-2.

De huidige nummer 7 op de ranglijst moest dan ook wel te pakken zijn voor Nieuw Roden die al haar zinnen heeft gezet om dit seizoen kampioen te worden.

Door Alex van der Molen

Alleen begonnen voor sommige speelsters de wedstrijd waarschijnlijk 10 minuten later in hun hoofd. Door twee fouten in de verdediging moest keepster Sanne van Steenwijk de bal al twee keer uit haar doel vissen.

Nieuw Roden die tot nu toe nog maar 17 tegendoelpunten incasseerde in 13 wedstrijden was dit dan ook een hard gelag.

Dus moesten de vrouwen van Wiebe Kooiker een paar tandjes hoger schakelen om de schade te repareren. Nieuw Roden begon steeds meer te drukken en de Groningers kwamen nog maar amper van hun eigen helft af.

Renee Huizinga kreeg uiteindelijk de aansluitingstreffer op haar naam, toen ze met een afstandsschot de keepster passeerde. Nog voor rust kon Martine Kooiker met een intikkertje en Amber Bandringa met een afstandsschot de stand terug brengen in het voordeel van Nieuw Roden.

Zo gingen beide ploegen met een stand van 2-3 toch nog in het voordeel van Nieuw Roden de rust in.

Na rust zat er veel meer beleving in het spel van Nieuw Roden. Iedereen voerde hun taken perfect uit. Het middenveld van Helpman werd totaal overlopen door onder andere Larissa Nijland en Renee Huizinga. Even dachten de vrouwen van Helpman dat ze een stunt ging uithalen, maar ze kwamen van een koude kermis thuis.

Na een prima steekbal van Annouk v.d. Donk mocht Martine Kooiker de bal heerlijk afronden en de stand op 2-4 zetten. Nu was de ban dan eindelijk wel gebroken. Het werd een schiettent voor het doel van Helpman. Zo mocht Stephanie de Witt uit een perfecte hoekschop van Amber Bandringa de stand op 2-5 zetten en maakte even daarna ook nog eens de 2-6 uit een voorzet. Martine Kooiker, die de tweede helft ook erg op dreef was, schoot daarna nog eens twee keer de bal in de netten van de Groningers en haar dag compleet maakte met een hattrick. Het zonnetje begon steeds meer te schijnen in Helpman voor de Drentenaren . Ze gingen dan ook gewoon lekker door met scoren. Nikki Bosman schoot van afstand de bal keihard tegen de lat, waaruit Amber Bandringa na de rebound haar tweede doelpunt kon maken. Nog net voor het eindsignaal ging dribbelaarster Renee Huizinga nog even langs een aantal verdedigsters, waarna ze alleen voor de keeper kwam te staan. Toch gunde ze het Stephanie de Witt om ook haar hattrick te maken en de eindstand op 2-11 te zetten. Het was een zeer sterk en collectieve tweede helft van Nieuw Roden. De meegereisde supporters hebben dan ook een leuke voetbalmiddag gehad.

Een leuk extra detail is dat door de laatste goal van Stephanie de Witt Nieuw Roden in totaal al 100 doelpunten heeft gemaakt dit seizoen. Nieuw Roden staat nu 7 punten achter op koploper The Knickerbockers uit Groningen, maar de Drentse vrouwen hebben nog 3 wedstrijden te goed en ook nog eens een veel beter doelsaldo.

Aanstaande dinsdag om 19.00 uur speelt Nieuw Roden de inhaalwedstrijd thuis tegen GOMOS uit Norg, die op de vijfde plaats staat op de ranglijst.