top of page

Nieuw Roden Vr1 kampioen!


Nieuw Roden - Het is v.v. Nieuw Roden gelukt om voor de tweede keer in hun bestaan een vrouwenelftal kampioen te maken. Laatste keer was in het seizoen 1998/99. Het eerste dameselftal van coach Wiebe Kooiker slaagde erin om afgelopen zaterdagmiddag Lycurgus uit Groningen met maar liefst 10-0 van de mat te spelen en zo van de 4e naar de 3e klasse te promoveren. Eigenlijk was het weekend ervoor al de genadeslag geslagen toen het sterke Nieuw Roden koploper en kampioenkandidaat The Knickerbockers in Groningen met 0-6 wist te verslaan. De dames van Nieuw Roden Vr1 waren dit seizoen een paar maatjes te groot tegen de teams uit de 4e klasse en horen ook zeker in de 3e klasse thuis. Waarschijnlijk nog wel hoger met dit materiaal waar veel goede technische voetbalsters in spelen. Misschien nog wel belangrijker is dat het één samengesmolten team is, die veel voor elkaar over hebben en ook echt een vriendenteam is geworden. Stafleden om het team heen genoten dan ook elk weekend weer hoe vrolijk de meiden het veld op gingen om hun kunsten te vertonen. Daarnaast kwamen er ook elk weekend veel toeschouwers te kijken, zelfs bij uitwedstrijden, om te zien hoe leuk de meiden voetbalden. Vaak een genot voor het oog en ook voor de neutrale toeschouwer. Na de wedstrijd werd er dan ook nog volop gefeest. Er stond een jacuzzi klaar voor de meiden om daar onder genot van een aantal drankjes het feestje te gaan vieren. Sommige stafleden moesten het later ook ontgelden en werden er met kleding en soms met de schoenen nog aan er in gegooid. Nadat iedereen zich weer had omgekleed stond er een bbq klaar die door de meiden zelf was geregeld. Het feest kan nog mooier worden, want de dames staan ook nog in de finale van de KNVB Beker en maken zo kans op de dubbel. Nieuw Roden moet het dan opnemen tegen SIOS Vr1 uit Sauwerd. De wedstrijd begint om 16.30 uur op zaterdag 4 juni aan de Hoge Zomerdijk 5 in Joure. We zien u dan ook graag komen om het team aan te moedigen. Aankomende donderdagavond staat de laatste competitiewedstrijd tegen GOMOS Vr1 nog op het programma die nog moet worden ingehaald. De wedstrijd begint om 19.00 uur op het sportcomplex in Nieuw Roden. Verslag Alex van der Molen. foto's Anne Takens


3 views

Recent Posts

See All
bottom of page