Aveiro Cup Portugal 4

Chapesseca do Huambo Angola - KTP Nieuw Roden 1-2.

Na weer vertrouwen geput te hebben uit de goed gespeelde wedstrijd ervoor, begonnen we goed aan de wedstrijd. De Angoolse dames waren klein, beweeglijk en snel. In de derde minuut was meteen Renee Huizinga die met twee slalom bewegingen de keeper uiteindelijk verraste en maakte de 0-1. Huambo zette daarna een tandje bij en KTP werd flink onder druk gezet. De felheid en omschakeling van de snelle Angolesen veroorzaakte bij vlagen chaos in de verdediging van KTP. Dit resulteerde in een tegendoelpunt. Wat dan ook nog een lucky was. 1-1.

Tweede helft- Huambo was steeds op zoek naar hun diep spelende spits. Veel dreiging als de spits de bal kreeg. Door een onderschepping van Nancy Loth, vertrok Martine Kooiker langs de zijlijn naar voor en werd keurig aangespeeld, Mariël Miedema liep de het gat dicht bij de tweede paal en scoorde. 1-2 Safe en klein spelend hebben we de winst mee over de eindstreep getrokken . Heerlijk om op zon toptoernooi ook nog een paar winstpartijen eruit te slepen!

Next game: morgenvroeg 18-6 om 9.00 uur tegen de landskampioen uit Finland ,Ilves Tampere. Tegen dit team hebben we vorig jaar in de finale gestaan in Polen welke toen met penalty's verloren werd.