VV Nieuw Roden VR1 wint ook laatste poulewedstrijd in de beker.

Zaterdag 27 augustus stond de laatste poulewedstrijd op het programma. Deze middag moest er gespeeld worden tegen G.S.V.V. The Knickerbockers VR2.

Omdat diverse speelsters niet helemaal fit waren, was 1 wisselspeelster wel een beetje te weinig deze middag.

De wedstrijd was nog maar 4 minuten bezig of Renee Huizinga moest al gewisseld worden met spierproblemen.

De eerste 15 minuten gingen gelijk op en had het al 2-2 kunnen staan, 2 niet te missen kansen voor Nieuw Roden en The Knickerbockers raakten 2 maal de lat.

Na 15 minuten nam The Knickerbockers het heft in handen en had Nieuw Roden het moeilijk.

Toch was het Nieuw Roden die scoorde. In de 22e minuut bereikte een mooie lange bal van Jildau Huitema Grytsje van der Berg die de buitenspelval omzeilde, beheerst de keeper omspeelde en 0-1 scoort.

Ondanks dat The Knickerbockers het heft in handen had scoorde Nieuw Roden in de 44e minuut. De inmiddels weer ingevallen Renee Huizinga haalde de achterlijn en gaf een mooie voorzet die door Martine Kooiker werd binnengetikt 0-2. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft pakte Nieuw Roden de draad weer op en kwamen The Knickerbockers er niet meer aan te pas. Het middenveld met vooral de sterk spelende Grytsje van der Berg en Quelly Soumahu had het heft volledig in handen. In de 52e minuut gaf Martine Kooiker vanaf de achterlijn een mooie voorzet die keurig werd binnengekopt door Amber Bandringa. 0-3

Keepster Sanne van Steenwijk die het niet heel erg druk had in de tweede helft, had nog een goede redding na een counter van The Knickerbockers. Vervolgens kreeg Nieuw Roden veel kansen. In de 75e minuut werd een goede voorzet van Grytsje van der Berg binnengekopt door wie anders dan de kopsterke Amber Bandringa. 0-4

Het laatste kwartiertje was voor Renee Huizinga. In de 79e minuut passeerde Renee een paar ‘man’ en leverde een prima voorzet af die door Grytsje van der Berg mooi werd binnengeschoten. 0-5

In de 86e minuut hetzelfde verhaal en ditmaal scoorde Martine 0-6.

Doordat de achterhoede onder leiding van Jildau Huitema niets weggaf in de tweede helft en goed keeperswerk van Sanne van Steenwijk wisten The Knickerbockers niet te scoren. Einstand 0-6

Door dit resultaat zijn de dames verder in de beker. ( 3 gespeeld, 9 punten, doelsaldo 19-1 )

Verslag: Jan van der Ploeg, Foto’s Wiebe Kooiker.