top of page

VV Nieuw Roden VR1 debuteert in derde klasse met monsterzege.


VV Nieuw Roden Vr1 – MKV ’29 Vr1. 10-0.

Nieuw Roden- Ondanks wat de uitslag doet vermoeden, duurde het 26 minuten voordat de eerste goal viel voor Nieuw Roden. Amber Bandringa kopte de bal uit een corner in de netten. 1-0. Binnen een minuut viel het tweede doelpunt. Op aangeven van Renee Huizinga dribbelde Amber Bandringa langs haar tegenstander en scoorde onhoudbaar de 2-0. Samen met wat “bijna” doelpunten bleef het een matige eerste helft. Het vernieuwde team van MKV’29 hield dan ook goed stand en loerde op een counter. De verdedigers van Nieuw Roden lieten zich niet verrassen en ontzenuwden de pogingen van MKV’29. Sharon van der Ploeg deed goed werk door MKV’29 gevaarlijkste speelster Nacima Allouche niet in haar spel te laten komen.

Tweede helft, In de rust werden de speelsters van Nieuw Roden bijgepraat over het slecht vertoonde spel. De gemaakte aanval fouten mochten in de tweede helft niet weer gemaakt worden en een enkele positie wisseling bracht het team van Nieuw Roden op een hoger niveau. De dames wonden er geen doekjes om. Alles leek nu wel weer te kloppen. De eerste aanval werd opgezet door de “Johan Cruijff” van het dames voetbal. Renee Huizinga is in haar versnelling(en) onnavolgbaar, snel met de bal aan de voet en met een vooractie de tegenstander altijd te snel af. Ook nu was het voor Nikki Bosman voorspelbaar waar ze de bal kon ontvangen en nam de positie in bij de eerste paal. 3-0. Nog geen 3 minuten later werd een schot van Grytsje van der Berg afgeketst en de altijd alerte Amber Bandringa liet ook deze kans niet verloren gaan. 4-0. Na een kwartier in de tweede helft sloopt Renee Huizinga de verdediging van MKV en scoort in korte tijd twee keer. De opbouw vanuit de achterste linie van Nieuw Roden was na het uitstekende verdedigende werk nu in de tweede helft van hoog niveau. De “vleugels” werden beter benut en er ontstonden meer ruimtes voor het doel. Martine Kooiker pakt tijdens de wedstrijd haar momenten. Dit is nodig omdat de ziekte van pfeiffer haar parten speelt. Met een “man” in de rug draait ze handig weg en draagt ook haar steentje bij. 7-0. Dan is er nog een kleine acht minuten te spelen. En de jacht op dubbele cijfers ontstond als de heerser op het middenveld Grytsje van der Berg de 8-0 scoort. Uit een volgende corner kopt Grytsje met veel overtuiging de bal binnen 9-0. Met nog twee minuten te gaan is het Martine Kooiker die na een paar MKV speelsters op het verkeerde been te hebben gezet scoort in de korte hoek. 10-0.

Veel lof verdiend het team van Nieuw Roden en zeker onze achterste linie inclusief Sanne Steenwijk de keepster, Larissa Nijland, Sharon van der Ploeg en de zusjes van der Donk zijn allen 15 en 16 jaar jong en zijn gevoelsmatig de status “beloftes” al voorbij.

Lofspraak kwam ook van een vaste supporter annex fotograaf Anne Takens. Hij schreef bij zijn fotoverslag dan ook: “Een imponerend Nieuw Roden VR1 wint als debutant in de derde klasse de eerste competitiewedstrijd tegen MKV '29 VR1 uit Leeuwarden met 10 - 0. Vol verbazing gekeken naar deze wedstrijd, heb nog nooit zo goed voetbal gezien op de sportvelden van Nieuw Roden, zeker in de tweede helft lieten de meisjes van Nieuw Roden zien hoe voetbal als team gespeeld hoort te worden”.

Next game: zaterdag 10 september, 12.00 uur in Oosterwolde tegen SJO J.V. Oostenburg Vr1. Foto’s Anne Takens


45 views

Recent Posts

See All
bottom of page