top of page

KTP Nieuw Roden start ook dit seizoen met een verlies.

KTP Nieuw Roden – FC Gelre 0-1

Leek/Nieuw Roden- FC Gelre is weer terug op het hoogste niveau en hadden in het seizoen 2011-2012 al eens de landstitel veroverd. Wat voor tegenstand we nu konden verwachten was niet bekend. De enige feiten waren dat Drachtster Boys er vorige week met penalty’s de bekerwedstrijd heeft gewonnen na een 1-1 gelijkspel. Dus van onderschatting mocht geen sprake zijn.

Al direct na het fluitsignaal werd zichtbaar dat FC Gelre een tegenstander van formaat was. Onze overwinning in de voorgaande bekerwedstrijd leek hierbij een oefenpotje. Een eerste helft met veel kansen over en weer, waarbij KTP keepster Joukje van der Meer het doel op fantastische wijze schoon hield. Meerdere een op een situaties was Joukje de baas. Doelpunten vielen er niet en het spel werd spannend door de teveel gemaakte fouten.

Tweede helft kreeg KTP Nieuw Roden iets meer grip op het spel wat we in de eerste helft duidelijk gemist hadden. Een iets andere tactiek zorgde voor de meeste kansen op de goal van FC Gelre. Maar wat Joukje van der Meer in de eerste helft presteerde en ons telkens voor een achterstand had behoed, Was nu Jantien van der Zijden-Wanrooij die haar team uit het Gelderse Wehl voor een achterstand behoede. Beide ploegen waren op jacht naar de overwinning en wouden de punten niet verdelen. Larissa Bijmolt wist na haar loopactie over de breedte van het veld Angela van Rooij aan te spelen die met de rug naar het doelstond kort draaide en KTP Nieuw Roden op een 0-1 achterstand zette. Met veel druk en de daaruit voortvloeiende kansen wist KTP in de resterende twee minuten niet meer te scoren. Jantien van der Zijden-Wanrooij was dan ook de hele tweede helft de match-winner van het sterke FC Gelre. Een 0-1 uitslag had zonder de twee fantastische keepers ook 10-11 kunnen zijn. Op naar volgende week waar KTP dan hoopt de eerste punten te halen tegen Avanti in Stiens.