top of page

VV Nieuw Roden vr1 blijft winnen.

SJO Bergum BCV vr2 – VV Nieuw Roden 0-10

Voorwoord- Na promotie in de derde klasse te zijn aangekomen kunnen we na drie wedstrijden al zeggen dat deze klasse niet veel verschilt met de vierde klasse vorig jaar. In de vierde klasse zaten vaak betere tegenstanders dan die we nu zijn tegengekomen. Nieuw Roden heeft al eens aanmerkingen gehad op het promotie en degradatie beleid van 4é en 5é klasse bij de KNVB en nu blijkt weer dat deze niet klopt. Te weinig en langzame doorstroming (alleen de kampioen promoveert uit de 4é en 5é klasse) zorgt ervoor dat er veel ambitieuze bijvoorbeeld Ma en Mb teams blijven haken als goede tweede. En vervolgens is de kans groter dat zo’n team uit elkaar valt dan het promoveert.

Bergum- SJO Bergum vr2 had nog geen wedstrijd gewonnen en bij aanvang van de wedstrijd bleek uit de inzet van SJO Bergum ze dit vandaag wouden ombuigen naar een winst. Een matig startende Nieuw Roden liet nog niet zien scherp en gefocust te zijn. Er werden wel kansen gecreëerd, maar de afwerking ging nog niet zonder fouten. Pas halverwege de eerste helft viel het eerste geldige doelpunt. Daarvoor werd Martine Kooiker met een buitenspel doelpunt terug gefloten. Door een goede steekpass van Sharon van der Ploeg op Amber Bandringa belande de bal bij Renée Huizinga 0-1. In de laatste 5 minuten van de eerste helft was het weer Renée Huizinga die met drie goals de ruststand op 0-4 zette. Ondanks wat de stand doet vermoeden was het voetbal wat Nieuw Roden liet zien erg matig. Er was tevens geen beleving en plezier. Inzet bij sommigen was ver te zoeken.

Tweede helft- De pauze is er dan voor om het team even te resetten. Ook speelt waarschijnlijk mee dat een tweede helft wat verder verwijdert is van het moment opstaan uit je bed. Een jong meisje waar ik de naam niet van wil noemen had goed geluisterd en veranderde van verstoppertje eerste helft naar voorstopper tweede helft! Daarnaast toonde een iets oudermeisje (waarvan ik de naam ook even niet meer weet.) de inzet waarom gevraagd was en (ver)snelde als een Cruijff over het veld. Dit was het begin van het verschil maken en hoe het dan wel moest. Dit resulteerde in 4 doelpunten binnen 13 minuten. Nikki Bosman, Grytsje van der Berg, Amber Bandringa en nogmaals Amber Bandringa zorgden voor de 0-8 stand. Later in de tweede helft spatte de bal uiteen op de lat na een schot van Amber van der Donk welke in de rebound alsnog door Amber Bandringa werd binnen geschoten. 0-9 De gewilde dubbele cijfers werd uitgevoerd door een hard werkende Karina Huisman. De eindstand 0-10 zorgde ook dat de Keepster van Nieuw Roden Sanne van Steenwijk nog steeds de “nul” heeft.

Volgende week 24 september spelen we thuis tegen Drachtster Boys om 14.30 uur.