top of page

Nieuw Roden Vr1 blijft winnen.

VV Nieuw Roden Vr1- SC Bolsward Vr1 6-0

Dit seizoen spelen de dames van Nieuw Roden de competitie in Regio Friesland. Voor Nieuw Roden veel onbekende clubs met de bijbehorende mensen. Tegen veel van deze clubs heeft Nieuw Roden nog nooit in hun dames geschiedenis gespeeld. Een prachtige ervaring en zo kom je ook nog eens ergens. Dat dacht Elle Freyssen ook, de leider/ trainer van SC Bolsward. Zonder elkaar ooit gesproken te hebben, laat staan gezien, waren we al aan elkaar voorgesteld door een bemiddelaar uit de Friese hoofdstad.Een eerste kennismaking leek dan ook op een hereniging.De Friese dames waren al ruim voor de wedstrijd aanwezig, al eerder als de dames van Nieuw Roden. Behalve de coach Elle Freyssen , Elle had eerder al van een ontvangst genoten bij de Leekster voetbalclub TLC. Even buiten de grenzen was Elle gelijk al het spoor kwijt. Bij aankomst in Nieuw Roden Hoefde Elle geen koffie meer, die had hij al gehad. Een energie drankje zou hem wel smaken.Vlug nog even bijgepraat over de ambities die Bolsward heeft dit seizoen en gelijk maar door naar de warming-up.

De ambities van SC Bolsward waren direct na het fluitsignaal bekend. Een ploeg die van meet af aan druk zette over het hele veld! En achteraf bleek bijna ook de wedstrijd. Onvermoeibaar en dit nadat sommige Friese dames tijdens het wachten op Elle al meer dan drie sigaretten gemiddeld per speler naar binnen hadden gezogen. Nieuw Roden werd gedwongen om geconcentreerd te spelen. Elk foutje zou meteen worden afgestraft. Het eerste kwartier was nog niet te zien dat dit makkelijk gewonnen zou worden door Nieuw Roden. Maar met veel ervaring in het onder druk staan in kleine ruimtes (zaalvoetbal) heeft het toch nog 16 minuten geduurd voor de 1-0 viel. Renee Huizinga opkomend over links ziet de keepster Marrit Nijdam iets te ver voor haar doel staan. Met een prachtig afstand schot was de 0 van het scorebord. Een minuut later was het Linda Visser die ontkwam aan de druk van Bolsward. Lange bal op Martine Kooiker die samen met Amber Bandringa de keepster uitspeelt 2-0.10 Minuten later een soortgelijke aanval opgezet door Renee Huizinga. Amber Bandringa wordt bereikt en deze keer maakte Martine Kooiker het af 3-0.Terwijl waakzaamheid geboden was in de defensie van Nieuw Roden, kon van uit de verdediging de lange bal worden gegeven op Martine Kooiker. Martine alleen op de keeper af en verschalkte deze met een lop bal 4-0.Vlak voor het rust signaal haalde Amber Bandringa de achterlijn en met een halve sliding kreeg Martine Kooiker de bal vrijstaand voor het doel 5-0.

Tweede helft. De strijdlust van de dames uit Bolsward ging onverminderd door. Stug, hard en slim werd er verdedigd door Bolsward. Dit ging niet ten koste van overmatig geweld. Jeroen Keuter floot ook een puike wedstrijd en was duidelijk in al zijn beslissingen.Veel kansen werden er door Nieuw Roden gecreëerd, maar het nog "moeten" was eraf. Er werd nog 1 keer gescoord uit een corner van Amber Bandringa, Amber van der Dong haar poging om in te schieten ging mis en de bal kwam na de rebound voor de voeten van Grytsje van der Berg 6-0 en tevens eindstand. Voor SC Bolsward de verdienste door hun vechtlust dat het hier is bij gebleven.Volgende week kan Nieuw Roden de eerste periode titel binnen halen tegen Leeuwarder Zwaluwen Vr1. De spanning om de volgende periodes zal groter worden. Daar zal hier en daar nog flink strijd geleverd worden door de zo wie zo 5 goede kans hebbers.Verslag; Wiebe Kooiker Foto's Anne Takens


61 views

Recent Posts

See All
bottom of page