top of page

KTP Nieuw Roden wint met 8 uit 11 van Pro Futsal (3-8).

Apeldoorn- Met de Play-off als doel zal KTP Nieuw Roden moeten blijven winnen. KTP was niet goed aan de competitie begonnen en verloor 6 onnodige en dus dure punten. De dames van Nieuw Roden hadden zich reeds herpakt en in de laatste twee wedstrijden werd er 11 keer gescoord zonder tegen doelpunten. De goede weg was ingeslagen en moest tegen Pro Futsal een vervolg krijgen.

Eerste helft. In de wandel gangen werd er opgevangen dat de speelwijze van Pro Futsal gebaseerd zou worden op snelle omschakeling en dito counters met veel power. KTP zakt in en er wordt op eigenhelft verdedigd en gecontroleerd. De plannen die Pro Futsal had, werden al in de derde minuut perfect uitgevoerd maar dan door KTP Nieuw Roden. Een doorschuivende Jildau Huitema maakte uit de eerste counter de 0-1. In de vijfde minuut werd de snelheid van Renée Huizinga Pro Futsal fataal en KTP leidde met 0-2. Larissa Nijland scoorde na 12 minuten door goed te timen en door te schuiven met een verwoestend schot 0-3. De wedstrijd leek voor KTP onder controle en dit werd bevestigd door een doelpunt van Mariël Miedema.0-4 was de ruststand.

Tweede helft. Ondanks dat je wist dat je alert moet zijn bij aanvang tweede helft, ging KTP Nieuw Roden helemaal de fout in! Heel Pro Futsal had in de pauze waarschijnlijk carbid gegeten, want KTP werd letterlijk en figuurlijk afgeschoten. Renée Huizinga werd de bal afgepakt en later nog tegen de vlakte gelopen. En andere KTP speelsters reageerden niet goed genoeg. Hierbij moest gezegd dat Pro Futsal fantastisch speelde en toen de kruit damp na twee minuten opgetrokken was, Joukje van der Meer ook twee keer de bal uit het net had gevist. Gefrustreerd als keepster naar de speelsters van KTP was Joukje van der Meer haar stem nu luid en duidelijk naar haar coach en team. Nog nooit was ze beter te verstaan geweest; “Der Ut Met Disse Brut !!” De “Brut” werd verruild voor 4 andere speelsters. Net gewisseld was het voor de tweede keer dat Margriet Roos Pro Futsal klokje op drie zet. 3-4. Het werd weer een spannende wedstrijd. Toch weet KTP Nieuw Roden zich weer te herpakken en het probleem dat KTP onder druk stond werd goed spelend opgelost waarna de kansen kwamen in de counter. Mariël Miedema en Renée Huizinga knokten snoeihard terug en trokken de wedstrijd weer naar zich toe. In de 26e en 27e minuut werd de stand weer op veilige marge gebracht. 3-6. Inmiddels waren Martine Kooiker en Amber Bandringa vroeg in de tweede helft uitgevallen. Tomeloze inzet van de resterende speelsters van KTP en het bij vlagen subliem onder de druk van Pro Futsal weg te hebben gespeeld zijn het weer Mariël Miedema en Renée Huizinga de die kansen benutten. Einduitslag werd 3-8 terwijl bij Joukje van der Meer nog steeds stoom uit haar oren kwam van kwaaiigheid. Eind goed al goed voor de sterk coachende top keepster die bij KTP Nieuw Roden het doel met verve verdedigde.

Volgende week speelt KTP Nieuw Roden thuis om 21.15 uur thuis tegen Drachtster Boys. En ook het KTP eredivisie team O18 team speelt de voorwedstijd ook tegen de talenten O18 van Drachtster Boys! Word een leuk avondje voetbal met twee echte derby’s! Aanvang: 19.50 uur.