Nieuw Roden Vr1

Be Quick Dokkum Vr2 – VV Nieuw Roden Vr1 0-10

Dokkum- Een uitwedstrijd naar Dokkum is sinds kort gevoelsmatig een stuk dichterbij. De Sintrale as ontsluit de moordstad. Ruim op tijd was Nieuw Roden ook aangekomen. Een vriendelijk ontvangst en een kantine geurende naar snert maakte de zaterdag middag compleet. Er was tijd voldoende voor een heerlijk kommetje snert.

Eerste helft. Al heel vlug viel het eerste doelpunt, in de derde minuut was het Amber Bandringa die scoorde. Linda Visser speelde bijna een thuis wedstrijd. Ze woonde op een paar kilometers afstand van de Be Quick arena en presteerde dan ook om al laatste de kantine binnen te lopen. Maar ze was op tijd om in de 8e en 13e minuut de 0-2 en 0-3 te scoren. Bijna de hele eerste helft gebeurde er maar weinig en het tempo was te laag bij Nieuw Roden om door te drukken. Be Quick Dokkum had veel moeite om op de helft van Nieuw Roden gevaarlijk te worden. Amber Bandringa maakte vlak voor de rust de 0-4.

Tweede helft. Jildau Huitema pakt de draad weer op maakt als laatste vrouw de 0-5. Grytsje van den Berg scoort 2 maal in twee minuten waarbij de kopbal uit de corner de mooiste was.(zie foto drieluik) Laag bij de grond omhoog koppend in de kruising. Amber Bandringa, Linda Visser en nogmaals Amber voeren de score op tot 0-10. De scheidsrechter Andries de Haan was nagenoeg foutloos. Waarschijnlijk mede doordat dhr. De Haan voor de wedstrijd had aangegeven dat als er iemand tegen hem zou zeuren gelijk over zou gaan tot het geven van een vrije trap op de plaatst van delict. Larissa Nijland werd afgefloten niet bewust van een gemaakte overtreding of laat staan opmerkingen na de scheidsrechter. Na het nemen van de vrijetrap door Be Quick, loopt de Haan langs Larissa en verteld haar dat ze niks fout had gedaan maar dat hij graag de slagroom taart had willen hebben. De taart die naar de eerste speler/team gaat die ons het eerste tegendoelpunt gaat bezorgen. Het doelsaldo van Nieuw Roden werd op gekrikt tot 73 en helaas voor Andries de Haan 0 tegen.