Nieuw Roden Vr1 wint met monsterscore.

Leeuwarden - Zaterdagmiddag moesten de vrouwen van Nieuw Roden naar Leeuwarden om te voetballen tegen MKV'29, de nummer 7 op de ranglijst. Nummer 1 op de ranglijst in de 3e klasse Nieuw Roden, had deze ploeg thuis al verslagen met 10-0. Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden was dan ook niet echt te verwachten. Toch kon Nieuw Roden maar met 11 spelers naar Leeuwarden, omdat een paar spelers wegens vakantie en blessures niet mee konden spelen.

Des al niet te min begon Nieuw Roden welvarend aan de wedstrijd. Topscoorder Amber Bandringa maakte binnen 10 minuten al een hattrick. Het was een ware Amber Alert de eerste 10 minuten, die als een bezetene van start ging. Eigenlijk was toen de wedstrijd al beslist, maar er moesten nog wel even 80 minuten worden gespeeld. De ploeg van Wiebe Kooiker kwam dan ook helemaal niet in moeilijkheden deze wedstrijd. Het was een ware walk over van de Blue White Girls uit Nij Roon. Grytsje van den Berg en Amber Bandringa wisten beiden voor de thee nog 2 keer te scoren en de ruststand op 0-7 te brengen. De ploeg speelden als een machine die niet te stoppen was.

Na de rust ging Nieuw Roden verder waar ze mee bezig waren. De ploeg uit Leeuwarden werd met tijd en wijle kapot gespeeld, mede door Grytsje van den Berg en Larissa Nijland op het middenveld. Grytsje maakte gelijk na rust al de 0-8 en Nikki Bosman wist de 0-9 op haar naam te schrijven. Kregen de Friezinnen dan helemaal geen kansen? Eigenlijk alleen maar door een foutje achterin van Nieuw Roden. Keepster Sanne van Steenwijk was, ondanks dat zij niets te doen kreeg, scherp en paraat om de bal nog net voor de spits die alleen op het doel afkwam weg te poeieren. Nadat een speelster van MKV'29 Grytsje onderuit had gehaald in het strafschopgebied, mocht Jilday Bill Huitema de 0-10 vanaf de strafschopstip maken. Paar minuten later wist Grytsje de 0-11 in te tikken door een assist van Amber Bandringa. Even later werd deze Amber Bandringa onderuit gemaaid in het strafschopgebied, waardoor Nieuw Roden haar tweede penalty kreeg. Deze werd perfect genomen door Annouk van der Donk die een hoekje uitzocht.

De mooiste goal kwam deze wedstrijd op naam van haar tweelingzus Amber van der Donk, die met een afstandsschot van zo'n 20 meter de keepster van MKV'29 het nakijken liet. Door deze goal staat de teller van Nieuw Roden al op 100 doelpunten dit seizoen. De meiden uit Leeuwarden moesten de gifbeker helemaal leegdrinken, want er werd ook nog in eigen doel gescoord door toedoen van Linda Visser. De eindstand werd gemaakt door de vrouw van de wedstrijd Grytsje van den Berg, die met haar vijfde doelpunt van de wedstrijd de teller op 0-15 wist te zetten.

Nieuw Roden Vr1 staat nu al 10 punten los van de nummer 2 op de ranglijst SJO J.V. Oostenburg Vr1 die volgende week op bezoek komt. Als Nieuw Roden deze wedstrijd winnend weet af te sluiten kan eigenlijk het kampioenschap in de 3e klasse Nieuw Roden niet meer ontgaan.