Voetbalsters Nieuw Roden in topper tegen SJO J.V. Oostenburg na zege steviger aan kop

Nieuw Roden - Het was zaterdagmiddag een mistig wedstrijdje tijdens de topper Nieuw Roden Vr1 tegen SJO J.V. Oostenburg VR1 uit Oosterwolde. De nummer 1 tegen de nummer 2 uit de 3e klasse G. De uitwedstrijd in Oosterwolde won Nieuw Roden redelijk gemakkelijk met 0-5. Met maar liefst 10 punten voorsprong op Oostenburg Vr1 begon de ploeg van Wiebe Kooiker welvarend aan de wedstrijd.

Er was maar amper een minuut gespeeld of Nieuw Roden kwam al op voorsprong door een doelpunt van Amber Bandringa. De aanvoerder en tevens topscoorder van Nieuw Roden liet net als vorige week in Leeuwarden er geen gras over groeien. Het leek hierdoor wederom een makkelijke wedstrijd te worden. Echter die gedachte was maar voor korte duur. Na een counter van de meiden uit Oosterwolde werd al snel de gelijkmaker gemaakt door een afstandsschot. De bal werd loepzuiver over de grond in het hoekje geschoten naast de keepster van Nieuw Roden. De blauwhemden raakten hierdoor niet echt van slag, maar er werd niet echt lekker gecombineerd als voorgaande wedstrijden eerder dit seizoen. Het veld werd te klein gehouden en teveel door het midden gespeeld, in plaats van het veld breed te houden. Toch was Nieuw Roden veruit de betere ploeg.

Ondanks dat Martine Kooiker wegens ziekte van pfeiffer al maanden niet 100% voluit kan spelen, was ze aan de rechterkant niet tegen te houden en kwamen de ballen voor de spitsen heerlijk voor om af te maken. Helaas werd het goede spel van Martine Kooiker niet beloond door de medespeelsters. Maar een compliment naar haar toe in deze wedstrijd is zeker op zijn plaats. Het bleef in de eerste helft een spannende wedstrijd ook al was Nieuw Roden wel de bovenliggende partij. Nadat Renee Huizinga al een paar keer haar bekende rushes maakte, was ze niet gelukkig in het afmaken. Ook niet na een vrije trap die uit één spatte op de kruising. Dit was ook aan haar koppie te zien, want die stond op barsten dat het haar maar niet lukte deze wedstrijd. Het was dan ook de nummer 10 van Nieuw Roden, Grytsje van den Berg die de meiden weer op sleeptouw nam en haarzelf beloonde met een schot op het doel en zo de 2-1 maakte in de 17e minuut.

SJO J.V. Oostenburg kwam niet zo vaak op de helft van Nieuw Roden, maar als ze er kwamen werd het best gevaarlijk. Scheidsrechter Drent zag een overtreding buiten het strafschopgebied van Nieuw Roden na een schouderduw van Grytsje vd Berg, waardoor een speelster van Oostenburg wel erg gemakkelijk naar de grond ging. Anique Hoogeveen ging voor Oostenburg achter de bal staan, geen onbekende voor de Nij Roners trouwens. Deze krulde de bal over het muurtje en zette keepster Sanne van Steenwijk op het verkeerde been waardoor de bal het doel in stuiterde. Zo kwamen de Friezinnen toch weer in de 26e minuut naast de Drenten te staan. Nieuw Roden moest opnieuw de mouwen opstropen om toch met een voorsprong de rust in te gaan. Gelukkig gebeurde dit alweer in de 29e minuut, door wederom een goal van een goed spelende Grytsje van den Berg. Zo gingen de Blue White Ladies toch nog met een goed gevoel de rust in.

Na een heerlijk warm kopje thee kwamen de dames van beide elftallen weer met goede moed het veld op. Nikki Bosman werd in de rust gewisseld voor Richella Wierenga. Zij kreeg de opdracht om het veld breed te houden zodat er beter gecombineerd kon worden. Dit werd door de groep goed opgepakt. Oostenburg kwam maar weinig meer tot aanvallen toe. Nieuw Roden speelde de bal beter rond zodat Renee Huizinga, Amber Bandringa en Grytsje van den Berg beter in stelling gebracht konden worden door onder ander Larissa Nijland. De stille kracht op het veld die deze wedstrijd niet op een foutje was te betrappen. Dit leverde even later een doelpunt op voor Amber Bandringa, na aangeven van Annouk v/d Donk, die de keepster van Oostenburg het nakijken liet met een schot en de 4-2 op het scorebord bracht. Dit brengt haar al op een totaal van 41 goals dit seizoen. Eindelijk waren de stugge Friezen hierdoor op de knieën gekregen. In een steeds mistiger Nieuw Roden konden de speelsters van Wiebe kooiker de wedstrijd nu helemaal op hun gemak uitspelen. Het was dan ook eindelijk Renee "Puk" Huizinga, die na een verwoestend schot van zo'n 20 meter haar frustratie van haar af kon schieten en hiermee ook de eindstand bracht op 5-2.

Na 13 gespeelde wedstrijden staat Nieuw Roden op 39 punten. Maar liefst 13 punten los van de nummer 2 op de ranglijst SJO J.V. Oostenburg. Met nog geen puntverlies, 107 doelpunten voor en maar 4 tegen, is het niet de vraag of Nieuw Roden Vr1 direct promoveert naar de 2e klasse, maar wanneer het gaat gebeuren.