KTP Nieuw Roden hervat de competitie met winst.

Wehl- De winterstop was bij Nieuw Roden eentje van meerdere toernooien in binnen en buitenland. De eerste eredivisie wedstrijd in het jaar 2017 stond gepland tussen de voorronde en finale dag van het prestigieuze Open Fries Kampioenschap. Derhalve was er geen tijd meer over voor de wekelijkse zaaltrainingen. De voorronde op het OFK werd gespeeld onder leiding van trainer Andy de Jong werd dan ook mede gezien als voorbereiding op de eerste competitie wedstrijd na de winterstop.FC Gelre had prima resultaten in hun debuut jaar. KTP Nieuw Roden was gewaarschuwd en om geen punten te verspelen moest de ploeg uit de kop van Drenthe alert en scherp zijn.

Eerste helft. Beide ploegen toonden respect voor elkaar en maakten zich klein en de counters zouden de oplossing moeten bieden. Na 13 minuten werd er door een counter gescoord. Judith Westerveld van FC Gelre maakt de 1-0. Ook Nieuw Roden scoorde 4 minuten later uit een counter door Renee Huizinga. 1-1. Vlak voor het einde van de eerste helft was het Angela van Rooij die KTP Nieuw Roden met een 2-1 achterstand de kleedkamer in stuurde.

Tweede helft. KTP Nieuw Roden moest uit een ander vaatje gaan tappen om het FC Gelre moeilijk te gaan maken. Als KTP te lang tegen een achterstand bleef aankijken, werd er afgesproken om vol en hoog druk te zetten. Na 8 minuten viel pas het volgende doelpunt, maar dan wel in het voordeel van FC Gelre. Een goed wegdraaiende Angela van Rooij werd de plaag van KTP. Een 3-1 achterstand voor KTP Nieuw Roden was geen optie. De speelstijl werd omgegooid en ondanks dat de dames van KTP zich liever hadden gespaard voor de finale dag op het Open Fries kampioenschap in Franeker, moest er nu alles worden gegeven om deze belangrijkste punten binnen te halen. De wil en het besef is bij de speelster aanwezig en met Grytsje van den Berg voorop werd op fantastische wijze FC Gelre helemaal overrompeld en zoek gespeeld. De druk en het flitsende spel tempo werd FC Gelre teveel en wisten zich geen raad. Binnen 6 minuten werd er maar liefst vier keer gescoord door respectievelijk 2x Grytsje van den Berg, Martine Kooiker en Mariël Miedema. De wedstrijd eindigde in een 3-5 eindstand en de punten konden mee naar huis. Een tweede plaats op de ranglijst en het recht om de Play-off te spelen ligt in bereik. De koploper Pernis had ook 24 punten en een wedstrijd minder gespeeld.

Next match; Vrijdag 20 januari speelt KTP Nieuw Roden thuis tegen Avanti/Keuning advocaten. Aanvang 21.15 uur.