KTP Nieuw Roden te sterk voor Team Alkmaar

Team Alkmaar/ Sportstars – KTP Nieuw Roden 1-9

Alkmaar- Op papier een makkelijke uitwedstrijd. Team Alkmaar/Sportstars stond onderaan op de ranglijst met de meeste tegen doelpunten, terwijl KTP Nieuw Roden titel kandidaat was met de minste tegendoelpunten in de competitie. Het gevaar van (onbewust)onderschatting was in dit soort wedstrijden altijd aanwezig. Je ritme vinden om het spel te kunnen maken en te scoren ligt altijd verder weg dan tegen een gelijkwaardige tegenstander. Dit bleek ook nu het geval. Ver in de eerste helft werd pas de score geopend, Linda Visser scoorde de 0-1 in de 12minuut.

Het tempo en balsnelheid lag veel te laag om de score op te kunnen voeren. Renee Huizinga wist vier minuten later te scoren 0-2. In de slot minuten gaf KTP Nieuw Roden niet de indruk om met een andere stand als 0-2 de rust in te gaan. Sterker nog, Ginger Kraay was diegene die de 1-2 ruststand aantekende.

Tweede helft

In de KTP kleedkamer werd herhaald dat met “1 keer raken” de bal toch sneller rond zou gaan door sneller denken en sneller handelen. Gerefereerd werd aan een wedstrijd van vorige week Drachtster Boys tegen Team Alkmaar. Daar was de voorsprong bij rust ook maar 3-0 en eindigde met 11 scores voor Drachtster Boys. KTP dames wilden toch een beetje de gelijkwaardigheid aantonen met de andere beker finalist uit Noord Nederland.

Wat gewenst was gebeurde. Grytsje van den Berg en een paar minuten later Martine Kooiker voerden in korte tijd de score op naar 1-4. De ene nog mooier dan de andere score. Na 5 maal

“1 keer raken” scoorde Mariël Miedema 1-5.

Renee Huizinga voerde de druk op en in korte tijd werd het 1-6 en 1-7. Grytsje van den Berg beloont haar goede spel met het achtste doelpunt. De jacht naar gelijkwaardigheid met Drachtster Boys bleef hangen op een eind uitslag van 1-9. Renee Huizinga schreef hiermee haar vierde doelpunt van de wedstrijd op haar naam.

Volgende week kan KTP Nieuw Roden geschiedenis schrijven bij de koploper Pernis in Schiedam. Bij winst van 0-10 zal het noord Drentse ploegje de kop positie overnemen van de regerende landskampioen. Van onderschatting zal geen sprake zijn en als tweede op de ranglijst hijgen de dames en staf van KTP Nieuw Roden de Sympathieke Pernis Coach (Sharon Zadelhoff) al een tijdje in de nek.