KTP Nieuw Roden met “derde man” de winnaars.

KTP Nieuw Roden - Pro Futsal Club 4-2

Leek- Op papier een 3 punten wedstrijd voor KTP Nieuw Roden. KTP bezette al een tijdje de tweede plek op de ranglijst, terwijl Pro Futsal Club op de achtste plaats stond met 18 punten verschil. Pro Futsal Club had bijna al hun wedstrijden met minimale marge gewonnen of verloren. PFC is dan ook een niet te onderschatten tegenstander.

Eerste helft Er werd direct door KTP Nieuw Roden gedicteerd. Met veel druk op het team van Pro Futsal Club, werd er in de 6é minuut door Renee Huizinga gescoord. 1-0. Meerdere doelpunten hingen voor KTP Nieuw Roden in de lucht, maar Pro Futsal probeerde de wedstrijd te kantelen en gaven flink tegengas. Doelpunten voor KTP bleven haken in kansen en PFC beloonde zichzelf met de gelijkmaker vlak voor het rustsignaal. Erika Koetsier zag haar schot met een beetje geluk in het doel verdwijnen ruststand 1-1.

Tweede helft Doordat KTP Nieuw Roden iets minder offensief begon en de wedstrijd vanuit de verdediging weer wilde oppakken was het toch Pro Futsal Club die de score opende. Binnen 4 minuten keken de dames van Nieuw Roden tegen een achterstand aan 1-2. Het spel werd harder en werd ook nog eens gevoed door een onervaren en/of onkundige eerste fluitist die te vaak de situaties verkeerd beoordeelde. Erger werd het nog dat er alleen gefocust werd op de bal en niet op diegenen die er mee speelden. Een aanslag op Renee Huizinga had voorkomen kunnen worden door vroeg tijdig te constateren de intentie van speler(s). Moedwillig en met voorbedachten rade werd Renee Huizinga met bal en al grof onderuit gehaald. Bij dit soort momenten scheiden zich de betere van de mindere scheidrechters. Er werd bij het oprapen van Renee Huizinga door teammanager van KTP Nieuw Roden de scheidsrechter erop geattendeerd dat niet alleen de bal leidend is bij een wel of niet overtreding maar meer af te lezen valt in de ogen van de pleger waaruit je had moeten lezen dat er een gefrustreerde aanslag opkomst was. Dit advies werd niet in dank afgenomen en voor het eerst in de loopbaan van de teammanager werd hij verbannen uit de zaal en moest zich scharen tot het illustere groepje van risico coaches. Renee Huizinga voelde zich gesteund door de bestrafte actie van de teamanager en betaalde binnen twee minuten terug met een onnavolgbare actie die eindigde met de gelijkmaker 2-2. Voetballend bleef het moeizaam en met de ambities die KTP Nieuw Roden had moest er uit een ander vaatje getapt worden. Het vaatje met wilskracht en power werd geopend en het KTP publiek nam daarin een belangrijke rol! De KTP supporters gaven vocale steun en waren nadrukkelijk aanwezig. Samen met de “derde man” werd de overwinning binnen gesleept. Wilskracht betaalde zich uit en Mariël Miedema en Amber Bandringa scoorden respectievelijk de 2-3 en 2-4. Volgende week hopen we samen met onze supporters de strijd aan te gaan tegen Drachtster Boys. Drachtster Boys verkeerd in bloedvorm en scoort de laatste drie wedstrijden er op los met een gemiddelde van boven de tien. Wij willen graag een goede generale op de tweede confrontatie op 14 april in de beker finale.

Drachtster Boys – KTP Nieuw Roden 10 maart 2017, SNIJ Noordhal te Drachten, 21.30 uur.