top of page

KTP Nieuw Roden krijgt een lesje in effectiviteit.

Drachten- Aan de vooravond van de KNVB Beker finale ontmoeten de beide finalisten elkaar in de competitie. Waar KTP Nieuw Roden in de thuis wedstrijd Drachtster Boys nog letterlijk en figuurlijk op de knieën kreeg was het in deze uitwedstrijd bij Drachtster Boys KTP die door het stof moest. KTP was te opportunistisch aan de strijd begonnen. Bij de wetenschap dat Drachtster Boys een superreeks wedstrijden had neergezet met veel doelpunten bleek dit een verkeerde keuze.

Scherpte was bij de dames van Drachtster Boys ver boven de 100%. Bij KTP Nieuw Roden werd bij lange na niet de 100% bereikt. Dit resulteerde vanaf de 2-0 in de tiende minuut tot een knotsgekke spektakel wedstrijd. Binnen zes minuten werd er zeven keer gescoord! Vier keer voor Drachtster Boys en drie keer voor KTP Nieuw Roden. Waar KTP Keepster Joukje van der Meer haar teamgenoten altijd redde in de wat moeilijke fases in een wedstrijd, was deze avond de scherpte en miss Fortuna niet aanwezig om een aantal doelpunten te voorkomen. De opgelopen schade werd niet meer hersteld in de tweede helft. Een eind uitslag van 8-3 paste dan ook terecht bij deze wedstrijd. Verdere consequenties zijn minimaal voor KTP Nieuw Roden om de strijd voor de 4 Play off plaatsen. Een voorsprong van 10 punten verdedigen in de nog vier te spelen wedstrijden moet haalbaar zijn.

Ook zullen de KTP Dames straks anders naar Amsterdam gaan dan als nu naar Drachten het geval was. Een beker finale is weer een wedstrijd op zich. Met de wetenschap dat de druk bij Drachtster Boys ligt. Drachtster Boys zal nu een keer een grote prijs willen pakken. Meerdere net niet kampioenschappen en de verloren beker finale vorig jaar moet doorbroken worden. Het is aan KTP Nieuw Roden om Drachtster Boys dromen niet uit te laten komen ondanks dat de fictieve rechten in Friesland liggen wordt er een plekje vrij gemaakt in de Drentse bekerkast. Hoe dan ook, de beker gaat naar Noord Nederland.

Score verloop:

DFT-Jessie Prijs 1e helft (7) 1-0 DFT-Esther van Toledo 1e helft (10) 2-0 DFT-Lotte Donath 1e helft (11) 3-0 KTP-Mariel Miedema 1e helft (11) 3-1 DFT-Esther van Toledo 1e helft (12) 4-1 DFT-Jessie Prijs 1e helft (13) 5-1 KTP-Grytsje Jongsma 1e helft (15) 5-2 KTP-Renée Huizinga 1e helft (16) 5-3 DFT-Vera Veelers 1e helft (19) 6-3 DFT-Bernou Hylkema 2e helft (32) 7-3 DFT-Jessie Prijs 2e helft (38) 8-3

Volgende week is KTP Nieuw Roden vrij van competitie en speelt om 20.00 uur een oefenwedstrijd in sporthal De Holten in Marum tegen de heren van SVMH uit Niebert.