top of page

KTP Nieuw Roden overrompelt Zuidoost United.

Leek- In de laatste wedstrijd voor de Beker Finale as vrijdag, werd duidelijk dat KTP Nieuw Roden zichzelf dwong in een positieve flow. Trainer/coach Andy de Jong zag steeds meer resultaat van zijn extreme inzet om dit jonge eredivisie team naar grote hoogte te brengen. Het maken van fouten werd gezien als leermomenten en het goed uitvoeren van taken door de spelers was de beloning op ieders inzet. Zuidoost United werd in de eerste 4 minuten verrast met 3 doelpunten. Zuidoost begon niet scherp aan de wedstrijd en begonnen pas te spelen na 8 minuten. KTP verloor nog wel de controle en overwicht in de resterende eerste helft. De niet te onderschatten kwaliteiten van de Amsterdamse ploeg werden dus wel onderschat. Zuidoost United bezat een van de meest technische speelsters van de competitie en bij elk mis stapje aan KTP zijde was Zuidoost United alert en creëerde kansen. Ook bij de corners van Zuidoost was Joukje van der Meer diegene die schoten moest opvangen door onoplettendheid in het KTP kamp. Michelle Playfair was dan ook diegene die vlak voor de rust het enige tegendoelpunt scoorde.

In de tweede helft werd er door KTP Nieuw Roden geëxperimenteerd op verschillende aanval en verdediging vormen. Wat resulteerde in vele kansen en ook doelpunten. Zuidoost moest meer risico's nemen om nog kans te maken op vierde plaats in de naderende Play Off. Dit pakte niet goed uit en KTP breide de score uit naar een 9-1 overwinning.

Score verloop: Linda Visser 1e helft (1) 1-0 Grytsje Jongsma 1e helft (3) 2-0 Linda Visser 1e helft (4) 3-0 Michelle Playfair 1e helft (18) 3-1 Grytsje Jongsma 2e helft (24) 4-1 Grytsje Jongsma 2e helft (26) 5-1 Amber Bandringa 2e helft (28) 6-1 Amber Bandringa 2e helft (33) 7-1 Renée Huizinga 2e helft (37) 8-1 Martine Kooiker 2e helft (39) 9-1