top of page

KTP Nieuw Roden speelster krijgt prof contract aangeboden in Italië.

.

Stone Five Fasano

Renee Huizinga had een aanbieding gekregen van de zuid Italiaanse club “Stone Five Fasano” om voor Fasano uit te komen in de Italiaanse Serie A Calcio 5. Fasano eindigde vorig jaar als zesde en haalde daardoor net niet de landelijke Play-Off. Stone Five Fasano rekruteert speelsters uit meerdere landen dan alleen Italië. In het futsal team spelen dan ook Braziliaanse, Argentijnse en Spaanse vrouwen. Hun keuze voor Renee Huizinga is dan ook wel te begrijpen naar wat zij zoeken. De Braziliaanse bal behandeling en Renee haar versnelling met de bal al klevend aan haar schoenen, is wat je zelden ziet in het dames voetbal.

Contract

Nadat de Italianen meerdere wedstrijdfilms van KTP Nieuw Roden hadden gezien werd er contact opgenomen met Renee Huizinga. Een aanbod en contract onderhandeling volgde. Renee werd uitgenodigd om in Fasano kennis te maken en mocht het haar bevallen dan kon ze gelijk in Italië blijven en alles werd dan geregeld. Het totale levens onderhoud inclusief woning en zelfs tickets om met de kerst naar huis te kunnen gaan was inbegrepen. En een bijkomend salaris waar Nederlandse eredivisie veldspeelsters jaloers op zouden zijn. Alles mogelijk gemaakt door grote sponsoren uit de plaatselijke vis industrie. Keuzes

Een fantastische waardering en aanbod uit het verre vreemde is iets waar meerdere speelsters van dromen. Maar al gauw moesten er ook keuzes worden gemaakt. De voor en nadelen op een rijtje. De kans om het maximale uit je talent te halen en op werelds hoogste niveau te eindigen is een uitdaging op zich. Wat je ervoor moet laten en doen is een vervolg uitdaging. Alleen naar een land waarvan je de taal niet spreekt is binnen en buiten het veld een handicap. Ook het invullen van je vrije tijd naast de dagelijkse trainingen kan leiden tot eenzaamheid. Het missen van je thuis situatie, etc. etc. En dan de keuze maken in een relatief korte periode heeft Renee Huizinga voor zichzelf besloten om (nog) niet te gaan. Ondanks dat KTP Nieuw Roden volledig achter elke beslissingen van Renee stond en hier aan mee wou werken, wilde KTP Nieuw Roden natuurlijk ook wel een door gangs huis worden voor topspeelsters. Renee Huizinga haar keus om nog zo-wie-zo een seizoen voor KTP te spelen is de club ook erg blij mee. Seizoen 2017-2018

Een andere uitdaging wacht nu voor Renee en KTP. Na een toch wel succesvol jaar werden er geen of weinig eerste prijzen behaald. Dit terwijl ze wel voor het oprapen lagen. Een terecht verloren Beker finale en een weggegeven finale plaats voor het Nederlands Kampioenschap zaal werd nog eens versterkt door een verloren finale om het landskampioenschap in de eredivisie Beach Soccer. Het Kampioenschap met ons combi team veld bezorgde ons wel weer de gewilde promotie om ook op het veld weer hoger te kunnen spelen. Om komend seizoen revanche te nemen en echte prijzen te pakken is wat iedereen wil en de eerste kans krijgt KTP Nieuw Roden al op 8 september as. Het behalen van de “Super Cup in de zaal tegen Drachtster Boys moet het begin worden van weer een mooi seizoen.


69 views

Recent Posts

See All
bottom of page