top of page

Speelsters update 2017-2018


Nieuw Roden en Nieuwe speelsters 2017-2018

Een club is altijd een door gangs huis. Aan het eind van een seizoen vertrekken er speelsters en zijn er weer nieuwe speelsters die zich aanmelden. Vertrekkende speelsters waren dit seizoen minimaal. Nancy Loth had nadat ze terug kwam uit de Spaanse competitie weer even in de zaal gespeelt bij KTP Nieuw Roden om vervolgens toch weer voor de tweede keer haar geluk te beproeven op het veld bij SC Heerenveen. Mariél Miedema geeft komend seizoen ook de voorkeur voor het veld voetbal bij Viod Driesum. Haar voorlopige laatste zaal wedstrijd speelt ze op 8 september voor de Super Cup tussen KTP Nieuw Roden en Drachtster Boys.

De hieronder genoemde 5 nieuwe senior speelsters gaan allen voor het “combi” voetbal. Komend jaar zal de selectie van KTP Nieuw Roden (zaal) op een speler na dan ook op het veld spelen bij Nieuw Roden.

Femke Mulder (19) Femke had een roemrijk verleden bij Viod uit Driesum. Hier was ze begonnen in het talenten team onder leiding van Gideon v Ligten † en Atty Eelkema. Al op 14 jarige leeftijd stoomde Femke door met dispensatie naar het eerste team van Viod die toen al landelijk speelde in de hoofdklasse. Op zoek naar een uitdaging kwam ze bij Nieuw Roden terecht waar ze al eens eerder zaal lid was geweest. Zaalvoetbal bleek toen slecht te combineren met het veldvoetbal bij Viod.

Sanne Bijlstra (20) Sanne komt rechtstreeks van de landskampioen en beker winnaar Drachtster Boys. Ondanks haar goede relatie met top trainer Symen Abe Hoekstra verkoos Sanne voor een nieuw avontuur bij de club die niet alleen zaalvoetbal op het hoogste niveau bood maar ook Beach Soccer en met het veld voetbal voor de derde keer op rij voor het kampioenschap gaat. Sfeer en teamgeest deed Sanne mede zelf besluiten om de nieuwe uitdaging bij Nieuw Roden aan te gaan.

Anique Hoogeveen (20) Anique speelde reeds een half jaar in de zaal bij Nieuw Roden en gaat nu ook de “combi” doen. Bij haar vorige club JVO Oostburg uit Oosterwolde heeft ze altijd met plezier gevoetbald maar ook als keeper gespeeld. Anique haar bal techniek demonstreerde ze nog even met een rondo je met Heren en een eigen speelster op het toernooi in Italië. Anique gaat er alles aan doen om het maximale uit haar zelf te halen komend seizoen.

Margrythe Beute (20) Margrythe komt uit Buitenpost waar ze in het verleden op het veld heeft gevoetbald. Daarna had ze zich aangemeld als keepster bij Drachtster Boys. Hier heeft ze hoofdzakelijk gekeept in het tweede team en als reserve in de hoofdmacht van Drachtster Boys. Naast dat Margrythe bij KTP tweede keepster wordt, gaat ze ook meedoen op het veld zowel als speler en als keeper.

Tessa Dammer (15) De Benjamin uit Oude Pekela. Tessa Dammer speelde met de jongens bij Noordster in Oude Pekela. Ze speelde meerdere jaren samen met haar even talentvolle broer(tje). Ze heeft zaalvoetbal gespeeld bij WMC in Winschoten. Voor Tessa en haar ouders is het belangrijk dat haar veel voetbal geboden wordt en dat dan ook nog goed te combineren is met school. De combinatie sport en school vult ze aan met sfeer en veel plezier. En dan is ze ook nog in staat om als werk heel “Pekel” te voorzien van echt Italiaans schep ijs. Een alles kunner dus. Veel gaan we nog van haar horen.

Junioren teams In de aanloop van het komend seizoen informeren wij u nog over de ontwikkeling van onze jeugd teams. Mo13-Mo15-Mo17- Mo19


114 views

Recent Posts

See All
bottom of page