top of page

Nieuw Roden Vr1 onstuitbaar naar de finale van het Leekster voetbalgala

Leek - Buiten is het guur weer, het is koud en het regent zachtjes maar gestaag. Het is in de topsporthal op deze tweede speelronde van het Leekster voetbalgala goed vertoeven. Vanavond wordt bepaald wie er in de finale mogen spelen. Eerst worden er in twee poules gespeeld voor de kruisfinales, de winnaars hiervan mogen dan spelen in de finale. Nieuw Roden geldt wederom als de torenhoge favoriet om voor het derde jaar op rij de finale te bereiken. De tegenstander is wat lastiger te voorspellen in een veld van ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.

De eerste wedstrijd mag Nieuw Roden aantreden tegen de verrassing van de eerste speelavond, de dames in het prachtige geel zwart van de voetbalvereniging CVV VEV ’67 Vr1. Als de wedstrijd begint is het al snel duidelijk dat dit geen echte wedstrijd wordt, Nieuw Roden kan doen wat het wil. In een wel erg eenzijdige wedstrijd scoort Nieuw Roden er lustig op los, de teller blijft steken op een duidelijke 0 – 10 eindstand. De dames van VEV ’67 worden duidelijk met beide voeten op grond gezet, toch mag het best wel trots zijn op het feit dat het deze avond mag meespelen.

De spelers van het damesteam van Opende zijn de tegenstanders in de tweede wedstrijd. Verrassend, maar ook erg verfrissend trekken de dames in het groen zich niet terug in de verdediging zoals alle tegenstanders van Nieuw Roden. Het speelt met een felle forechecking op de helft van Nieuw Roden, Nieuw Roden krijgt geen kans om de bal achter rustig rond te spelen. Door goed door te dekken wint het alle tweede ballen, Nieuw Roden is even de kluts kwijt. Al gauw heeft het spel van Opende resultaat, een fout in de verdediging brengt de spits van Opende zomaar vrij voor de keepster Anique Hoogeveen. Onhoudbaar schiet de spits van Opende de bal links voorbij Anigue in het net. Nu krijgt Opende de smaak te pakken en jaagt overal op het veld op Nieuw Roden, het krijgt zelfs nog meer goede kansen. Anique is vanavond echter goed op dreef en laat zich niet meer verschalken. Als de krachten van Opende wat na laten, moet het de rekening betalen voor het energie vretende spel. Nieuw Roden krijgt nu wat ruimte en weet daar van te profiteren, het loopt uit naar een 1 – 3 overwinning.

De wedstrijd tegen de mede finalist van vorig jaar JV Oostenburg Vr1 is de derde en laatste wedstrijd in de poule. Een worstelend Nieuw Roden heeft het erg lastig in deze wedstrijd, als het er dan toch doorkomt dan stuit het iedere keer weer op de voortreffelijk goede keepster van de tegenpartij. Een mat spelend Nieuw Roden weet toch de 1 – 0 te scoren, de magere voorsprong betekent dat het tot laatst spannend blijft. De verliezende dames van Oostenburg vieren het kleine verlies als een overwinning.

Met de volle buit uit de drie wedstrijden in voorronde mag Nieuw Roden het in de halve finale opnemen tegen Zevenhuizen VR1. Zevenhuizen had liever Nieuw Roden vermeden, maar het eindigde als tweede in de poule met een gelijk aantal punten als EKC Vr1 (Eenrum Kloosterburen Combinatie). Op basis van het doelsaldo werd het tweede in de poule. Een dapper spelend Zevenhuizen werd al gauw terug gedrongen op de eigen helft door een nu geconcentreerd spelend Nieuw Roden. Het gaf daarmee Zevenhuizen maar weinig kansen, de angel in het spel van Zevenhuizen Jessie Prijs werd effectief uitgeschakeld. Nieuw Roden Vr1 loopt eenvoudig uit naar een 6 – 0 voorsprong, waarbij Zevenhuizen hun keepster wel mag bedanken anders waren het dubbele cijfers geworden.

In de andere kruisfinale won EKC Vr1 van Opende Vr1, dus mogen de teams van Nieuw Roden en de Eenrum Kloosterburen Combinatie volgend jaar de finale spelen voor de Roel Klazinga trofee. Nieuw Roden zal dan weer hun favorietenrol waar moeten maken, de dames van EKC Vr1 zullen zich daar niet zomaar bij neerleggen en zullen hun huid zo duur mogelijk verkopen.


55 views

Recent Posts

See All
bottom of page